Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrásky pod očima ve velmi mladém věku

Od: ami odpovědí: 12 změna:
Začala se mi koupat kůže v okolí nosu, tváří a pod očima, časem kůže stvrdla a teď jen mastím aby odpadla..ale pod očima se mi udělali obrovské vrásky že vypadám jako čtyřicítka..a to jsem hodně mladá..nějaké rady jak se toho zbavit? (na obrázku to vypadá ještě líp než v realitě...)
Vrásky pod očima ve velmi mladém věku

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

7x

Kůže je obrazem vnitřního prostředí. Změnu stravy by to chtělo. Ideálně s pomocí dobrého nutričního - výživového poradce. Tmavší místa pod očima znamenají přetížená játra, a pytlíky pod očima zase zhoršená kondice ledvin. Předčasné vrásky se dělají lidem s nedostatkem Zn / zinku/, ten se ale vstřebává s potravinami, ve kterých je vitamin A .Kvalitu kůže ovlivňují vitamíny řady B. Zároveň je potřeba mít ale dostatek Fe /železa/. To se zase vstřebává za účasti C vitaminu a dalších látek. To uvádím takhle hlavně proto, abys to neřešila vitamínovými tabletami, ale pestrou zdravou stravou a pohybem venku.

Z toho vyplývá, že se nejspíš špatně stravuješ. Něčeho máš asi hodně / cukr, mléko, bílá mouka a všechny průmyslově vyráběné potraviny, jako sladké tyčinky, uzeniny, chipsy, limonády, taveňáky... A nejspíš ti chybí zelenina, saláty, ryby, dýňová semínka, kvalitní panens. oleje, mandle. ořechy, cereálie .

Zároveň je možné, že máš k těmto problémům sklony po rodičích nebo prarodičích.

liska5

Ještě mne napadl lišej, nebo takový ten kontaktní ekzém po gumových potápečských brýlích. Nebo, že by lupénka? Je ta kůže načervenalá?

Objednej se na kožní. Před tím to ničím nemaž, ať nezměníš obraz toho problému.

ami
hodnocení

Ano je začervenalá, máma mě ke kožnímu nechce objednat
liska5

Nechápu. Ani ke Tvému dětskému lékaři s Tebou nepůjde? Kvůli doporučení, myslím. Zavolej svému lékaři a ptej se, jak to řešit, zda můžeš v této situaci dojít sama.

ami
hodnocení

Dala mi nějakej krém na vrásky a prý se to spraví ale já tomu moc nevěřím..podle ní je doktor zbytečný

smode*
hodnocení

2x

Hezký den. Co to znamená "mladá"? Jestli je Vám 14 let je to opravdu brzy. Jestli je Vám kolem dvaceti, vrásky už se začínají tvořit běžně. Někomu více, někomu méně. Nepoužívejte co nejdéle krém proti vráskám (snažte se jeho používání co nejvíce oddálit), sportujte, pijte hodně čisté vody a hlavně pleť chraňte před slunečním zářením.

pb®

A proč by jako neměla používat krém proti vráskám? Používám antiaging od svých 25, k tomu se striktně chráním před slunečními paprsky a v obchodě mě stále oslovují slečno, přestože 30 mi bylo už dávno. Vrásky kolem 20? Cha, ani ve 30 jsem je neměla.

smode*

Některé z těchto krémů (kt. nejsou jen krycí) způsobují zlenivění přirozené regenerace kůže. Pak je musíte používat neustále. Ve 20 jste vrásky měla zcela jistě (každý je má), akorát nebyly příliš viditelné. Buďte ráda - jsou lidé kteří na tom nejsou zdaleka tak dobře i když se chrání..

72mona
hodnocení

0x

Z vašeho popisu vyplývá, že šlo o nějaký akutní zdravotní problém (koupat = loupat?*zmateny*, ztrvrdne a odpadne...*co*), nikoliv o běžný pozvolný vývoj. Tedy je nasnadě otázka, zda jste to řešila s odborníkem. Řešila? V tomto případě si myslím, že vrásky jsou to poslední, co by mě zajímalo. M.

liska5

Zní to drsně, že? Buď se spálila na slunci, nebo si něco způsobila nevhodnou kosmetikou, nebo má zaděláno na nějaký lupus. Myslím, že k té změně v jídelníčku bude třeba objednat se ještě na kožní, ať se nic nerozjede. Slunko může lupus vyprovokovat.

72mona
Právě, hodně drsně. I na té fotce je kůže taková podivně napnutá (pokud to neudělala nějaká úprava fotky, filtr). A dokud nebude kůže v pořádku, vrásky jsou myslím nepodstatné. Nevypadají, že by byly opravdu v kůži. Spíš jsou tvořené právě tím pnutím. M.

promiň ale je to mizerná fotka je to moc zblízka to chce celý obličej...aby se viděl nepoměr,,To vypadá jako nadbytečná kůže ,,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]