Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Před rokem jsem onemocněla na zánět dutin + nosohltanu. Při výtěru mi vyšel v testu bohužel zatý Stafylokok. (na sliznici nosu.) Používám nosní spreje - kortikoidy ne kvůli stafylokokovi, hlavně pro ztlumení otoku v nose (z důvodu alergické rýmy). A častým infekcím. Jenže právě kvůli stafylokokovi se mi infekty teď vracejí často. Moje doktorka tvrdí že to dělá právě zlatý stafylokok. Je mi jasné, že někdo si ho nosí na kůži i uvnitř třeba celý život a nikomu to nic nedělá, (tak u zdravého člověka někdy netřeba likvidovat), ale já bych ráda tuhle mrchu navždy zničila. Měli jste někdo Zlatého stafylokoka a jak jste ho popřípadě léčili? Chci se ho zbavit především z důvodu recidivujících infektů, stálé únavy, opakujících se zánětů nosohltanu a teď už stále vracejících se aftů na jazyku. Zajímalo by mě především jaká ATB Vám Váš lékař předepsal, nebo co Vám konkrétně poradil co dělat a jak se ho zbavit. Je to pěkná MRCHA! rezistentní na většinu Antibiotik.
Je to o celkové kondici a imunitě. Každý máme v sobě plno různých bacilů, plísní a kvasinek. Záleží ale na podmínkách, které jim nachystáme, jestli se pomnoží nad rámec. Stravou zakyselený neprokysličený organismus s antibiotiky zredukovaným střevním mikrobiomem je živná půda pro množení i toho stafylokoka. Imunita z velké části sídlí ve střevě. Jak to je poleptané kvasinkami, tak propouští do těla více jedů, než má. /I alergeny./ Kvasinky do střeva patří, mají svou funkci, ale nesmí se přemnožit v důstedku nevhodné stravy a léků.
Takže první bude třeba vyčistit střevo, změnit stravu, celý životní styl. Omezte cukr, mléko, bílou mouku,... Vynechte průmyslově vyráběné potraviny /laciné uzeniny, paštiky, levné čokoládky, tyčinky, polevy, chipsy, croasanty, koblihy, trvanlivé majonézové saláty, barevné limonády, taveňáky,...
Ráno nalačno a mezi jídly si dejte sklenici čisté vody se lžicí jablečného octa nebo citronu. Přejděte na středomořskou stravu- rozmanitá zelenina, saláty, ryby, panens.oliv olej,mandle předem namočené, jezte česnek, kyselé zelí, zelenou petrželku, kroupy, vločky, klíčky, ovoce, citrusy, ananas, banány, meloun, hlívu, avocado... z mléčného kefír...Krůta a králík jsou lepší, jak kuře.
Co nejvíc choďte a cvičte v přírodě, ideálně v borovém lese. Vyhýbejte se prašnému prostředí. Otužujte se pomalu, ale jistě.
Doporučuji na čtení např.: David Frej: Zánět- Skrytý zabiják a Igor Bukovský: Zachraňte své střevo.
Klidně zařaďte pro začátek probiotika z lékárny a kapky z Lichořeřišnice, případně zkuste přírodní kapky Vironal. Jestli máte potíže dlouhodobě, tak jen dětské dávkování, aby nenastala moc silná odléčovací reakce. Taky Drags Imun je dobrý na záněty. No a psychiku! Pokud možno se zbavit stresorů.
Ještě kloktadlo s šalvějí nebo s propolisem.
Knížky o stravě: Jörg Zittlau - Jak se léčit vhodnou stravou, ale i Jiří Janča - Co nám chybí.
Ta změna nenastane hned, ale za pár měsíců. Naopak mám zkušenost, že když jím pouhý týden značně nezdravě, tak hned se mi objeví nějaké známky zánětu, třeba na dásních, nebo někde na kůži nějaký bolák, pálí mne oči / což je z přetížených jater/ a cítím se únavená, i tlak mi stoupne..
monolaurin (v kokosovém oleji) pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/...
karvakrol (v oreganovém oleji) pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.