Chtěl bych změnit své zaměstnání kvůli nevyhovujícím podmínkám a nízkému platu za lukrativnější zaměstnání s vyšší pozicí.Poslal jsem tam svůj životopis a motivační dopis.Jeden můj kamarád mi radí,že větší šanci bude mít ten,kdo bude mít certifikát o ukončeném očkování.Prý je to všestranná výhoda a každý rozumný šéf si raději vybere zdravého uchazeče než riskovat,že pošle více lidí do karantény a tudíž nevytváří žádné hodnoty.Nejsem si tím jistý,jestli je to pravda a přinese to naočkování výhody a přednosti pro ty kdo to podstoupí a budou bezinfekční oproti těm kteří nebudou mít žádný papír v ruce?
Ano rozumný šéf dá přednost očkovanýmu normálnímu před odmítačem..
Na druhou stranu šéf odmítač očkovanýho nevezme, ale takovýho šéfa bych nechtěl.
peta*
Šéf zase odmítač být ani ve firmě nemůže,protože na něj tlačí vládní nařízení.Mozná doma to může říct své manželce.I kdyby nevěřil v covid,tak stejně musel své zaměstnance povinně testovat,jinak by měl vysoké sankce od státu.Co na podzim zase vláda vymyslí,možná to povinné očkování,tak se musí podřídit všichni a rebelovaní stejně nepomůže.Vzdyť ani Nejvyšší soud nic z tím nesvede a oni to za 3 dny zase obnoví tak jak chtějí.
Nenapadá mě jediný důvod, proč by se někdo ptal uchazeče na to, jestli je očkovaný nebo ne. A by se ptali, tak to už potom zavání diskriminací a potencionální problém pro zaměstnavatele.
Někteří kteří neuspěli u výběrového řízení a marně hledají práci, tak svítá pro ně naděje,že po očkování budou upřednostněni zase oni a ne jen protekční šťastlivci.Komu se líbí odpověď v emailu že vybrali 50x jiného uchazeče z VIP okruhu dobrých známých bez ohledu co kdo umí.Tady je v Čechách vše přes protekci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.