Pracuji druhý měsíc v novém zaměstnání. Firma je úspěšná, lidé jsou moc hodní, osobně znám majitele. Vše je fajn akorát práce mi příliš nesedí. Mám nabídku do jiné firmy, kde práce více odpovídá tomu co umím a co mě baví. Takže se rozhoduji. Pokud odejdu, tak je mi hloupé i to že jsem se nějakou dobu zaučoval, dá se říci že jeden měsíc jsem si na sebe vydělal, další ne. Mám z toho blbý pocit, zvlášť pokud je šéf můj známý. Jak se k tomu postavit?
Na pocity se vykašli ty ti složenky nezaplatí prostě podej výpověd a ve vší slušnosti se ke konci měsíce sbal a di tam kde je pravidelný tobě vyhovující plat
Slušným způsobem se rozlučte a jděte tam, kam vás srdce a rozum táhne, jen si zjistěte před odchodem, zda v nové práci nebudou problémy třeba s kolektivem, šéfem atd. Abyste pak nelitoval, párkrát se mi něco podobného stalo.
Zkušební doba je od toho, aby si člověk vyzkoušel zda mu práce vyhovuje, zda ji bude stíhat atd. Takže není nic divného na tom, pokud přiznáte, že na práci nestačíte, nesedí Vám a půjdete jinam. Totéž Vám může na konci zkušební doby říci i zaměstnavatel. Takže moje rada - pokud Vám práce nesedí a máte možnost jít jinam, tak to udělejte. Váš známý si může pracovní místo obsadit někým jiným, vhodnějším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.