Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechat si poslat peníze na účet?

Od: georgee odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mají nám přijít peníze od pojišťovny v rámci odškodnění. Bratr nemá svůj bankovní účet, respektive asi jeden nějaký má. Nicméně má i exekuce, takže když by si na nej nechal poslat peníze, tak by mu je exekutor zabavil. Já mám jeden účet který nepoužívám a nechávám jej ho používat (pouze skrze platby kartou, nechci aby mu tam ani chodila výplata z práce kde děla na dohodu). No a on chce té pojišťovně uvést číslo toho mého účtu, který používá a nechat si to poslat tam.

Samozřejmě mě zajímá, jestli se to exekutor muže nějak dozvědět (počítám, že ano). Ale jestli mě coby prostředníčkovi, muže zablokovat moje účty? Mám ještě účty u dvou jiných bank které využívám.

Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Když se to nikdo nedozví, nic se neděje. Jen se dopouštíte oba podvodu. Bratr by měl dostát své povinnosti a dluh uhradit, nikoliv hledat, jak neplatit.

Vám účet exekutor nezablokuje.

Slušnost je hradit dluhy.

hodnocení

7x
Ono je něco špatně, když exekutor sežene peníze pro věřitele?

asd1
hodnocení

6x

Ano když se to exekutor dozví tak ti zablokuje účet.

Jde o podvod, nechal bych ho ať si to nechá poslat složenkou a netahá do toho tebe..

hodnocení

3x
Tak když už chce odrbat věřitele, ať si nechá poslat složenku poštou. Jinak vy sám prakticky vzato vědomě pomáhate okrást věřitele svým bratrem.

hodnocení

0x

Potom to skonci ako ten pripad tu asi pred mesiacom, ked neplatic neplatil a dlh postupne siel do obrovskej ciastky. Cim skor to brat splati, tym lepsie.

hodnocení

0x

Exekutor nikdy nikomu žádné peníze nezabavuje. To je naprostý nesmysl. Hájí oprávněné zájmy věřitele, když veškeré předchozí snahy o smírné řešení selhaly. Bratr prostě a jednoduše exekutorovi oznámí mimořádný příjem a ten mu sdělí číslo účtu, kam má peníze poslat. Jakýkoli jiný postup je nabádání k trestné činnosti a to nepatří na veřejné fórum.

asd1

Hehe. Průměrný exekutor hájí v první řadě svoje zájmy a věřitel je kdesi v pozadí... Měli by to být státní úřednici a ne soukromý osoby...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]