Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mají nám přijít peníze od pojišťovny v rámci odškodnění. Bratr nemá svůj bankovní účet, respektive asi jeden nějaký má. Nicméně má i exekuce, takže když by si na nej nechal poslat peníze, tak by mu je exekutor zabavil. Já mám jeden účet který nepoužívám a nechávám jej ho používat (pouze skrze platby kartou, nechci aby mu tam ani chodila výplata z práce kde děla na dohodu). No a on chce té pojišťovně uvést číslo toho mého účtu, který používá a nechat si to poslat tam.
Samozřejmě mě zajímá, jestli se to exekutor muže nějak dozvědět (počítám, že ano). Ale jestli mě coby prostředníčkovi, muže zablokovat moje účty? Mám ještě účty u dvou jiných bank které využívám.
Děkuji za odpověď.
Exekutor nikdy nikomu žádné peníze nezabavuje. To je naprostý nesmysl. Hájí oprávněné zájmy věřitele, když veškeré předchozí snahy o smírné řešení selhaly. Bratr prostě a jednoduše exekutorovi oznámí mimořádný příjem a ten mu sdělí číslo účtu, kam má peníze poslat. Jakýkoli jiný postup je nabádání k trestné činnosti a to nepatří na veřejné fórum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.