Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám nabídku odejít pracovat na několik měsíců do jiného města - v Brně si chci ale dál nechat nájemní byt na dobu neurčitou, kde bydlím skoro 20 let. Nájemní byt v Brně by si vzala na tu dobu na podnájemní smlouvu (nikoliv nájemní, ale podnájemní smlouvu) jedna má známá. Samozřejmě se může stát, že se mi mimo Brno nebude líbit a budu se chtít vrátit, budu mít v práci zkušební lhůtu. Jak je to u podnájemní smlouvy s výpovědní lhůtou? Mohu ji stanovit ve smlouvě např. jen na jeden měsíc (či ještě kratší dobu, např. 14 dní)? Děkuji.Podmínky nájemních smluv jsou mi vcelku jasné, ale nevím co podnájemní...Ptala jsem se právníka, ten mi řekl,že se na tuto problematiku nespecializuje, ale podle nové legislativy prý (na rozdíl od dřívějška a na rozdíl od smlouvy nájemní) není minimální výpovědní lhůta v podnájemní smlouvě zákonem stanovena...Ví někdo prosím? .Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.