Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do důchodu v 60 letech

Od: conconi® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, kdybych chtěla jít do důchodu v 60 letech ( 35 let mám odpracováno ), zjistila jsem, že bych si musela 5 let platit důchodové pojištění. To už nestihnu, protože mi v listopadu bude 57. Nevíte někdo, jestli je možné si ty dva roky doplatit zpětně?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Asi se ti jedná o předdůchod, že?

Myslím, že to nejde, že spořit opravdu musíš aspoň těch 5 let. Ale kdybys začala spořit teď, mohla bys do důchodu v 62 letech. V kolika letech bys vlastně měla normálně jít?

Naspořeno nemusíš mít, kdybys šla do předčasného důchodu. Ale tam se zas ten důchod o více sníží.

au1
hodnocení

0x
to nechapu, kdyz mate 35 let odpracovano, tak mate splneno i 35 let placeni socialniho pojisteni a tim padem neni treba nic doplacet, ne?

jirib
hodnocení

0x
Kdy je váš odchod do normálního důchodu 65let?
Můžete jít až o 3 roky dříve,ale budete trvale krácena na důchodu.
Zbytek budete na pracáku + sociálka.
Hlavní je,že máte odpracováno.

hodnocení

V 65 letech

hodnocení

0x
Můžete rok marodit a pak jít na ÚP, ale pokud máte 35 let tak nárok máte i tak, jen předčasný bude kraceny.

hodnocení

0x

Ano, doplatit zpětně můžete - bez důvodu pouze 1 rok zpětně.

Odůvodněně - studium, evidence na ÚP - až 15 let za každý důvod libovolnou dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]