Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se s tím něco dělat?

Od: rodic odpovědí: 6 změna:

Před lety jsem byl na bronchoskopii, přestože jsem měl umrtvený krk a hadičku absolutně necítil, měl jsem hroznou reakci dávení, že jsem při tom i "vstával" z lůžka. Sestra řekla, toto nemá cenu, něco mi píchli a bylo po dávení. Dnes byl na gastroskopii můj taťka, má taky silný dávicí reflex, dopředu byla zdravotní sestra mamkou o tomto informována. Mamka říkala, že to bylo hrozné, jak se dávil celou dobu, že to bylo slyšet až v čekárně, kde na něho čekala,jemu nic nepichli, prostě ho nechali at se trápí. Upřímně mě to pobuřuje, když existuje látka, kterou injekčně podají a je po dávicím reflexu, že ji nepodají a nechají pacienta trpět. Tatka prohlásil, že nic takového nezažil a už by na to nikdy nešel. Uvažoval jsem nad tím, že bych napsal řediteli nemocnice, jestli je toto nutné, aby pacienti v dnešní době a dnešních možnostech toto podstupovali, jenže mám obavu, že to všem bude jedno. Já tento přístup nechápu. Stejně jako jsem slyšel, jak někteří pacienti řvou při kolonoskopii, jinde pichnou injekci a pacient je v pohodě. Já toto fakt nechápu. Ještě dvě poznámky. Taťka není na nic alergický, že by eventuelně mu nic pichnout nemohli a každý zákrok(můj a taťkův) proběhl v jiné nemocnici.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Gastroskopii jsem prodělala nedávno podruhé v životě. I když první byla hrozná, trvala dlouho a bylo to samé dovnitř a ven a dovnitř a ven a bolel mě po tom krk i žaludek, jak endoskop doktor pořád vytahoval a rval zpět do žaludku, řekla jsem si, přežila jsem jednou, přežiju i podruhé a sedaci jsem odmítla. Nechci do sebe rvát víc léčiv, než je třeba a nemám ráda injekce. Našla jsem si doktorku s dobrým doporučením a bylo to úplně v pohodě, i když dávicí reflex má každý. Chce to poslouchat sestru, být v klidu soustředit se na dýchání a hlavně se nebránit doktorům. Po akci jsem dostala od sestry i lékařky pochvalu, že tak krásnou a klidnou gastroskopii už dlouho nedělaly.

V asijských státech si prý na nějaké oblbováky mc nepotrpí a navíc je gastroskopie u nich moc drahá, tak jí dělají velice pečlivě a velice dlouho, klidně i hodinku, to jsou slova gastroenteroložky. No a protože si kakají tam kde pijí a vůbec jsou asiaté nesmírná prasata, mají veliký problém s Helicobacter pyroli a mnoho případů rakoviny trávicího traktu.

Myslím, že i s analgosedací člověk zažije to co bez ní, tedy i dávicí reflex by byl, vtip je v tom, že si to člověk nebude pamatovat.

Dávicí reflex lze trénováním otupit, jako žena provádějící vášnivě a ráda felaci, bych o tom mohla vyprávět. Problém je, když je člověku špatně a potřeboval by se vyzvracet. To mám ruce "po loket v krku" a zvracení to nespustí.

rodic
hodnocení

Díky za odpověď. Jak jsem psal, já po té injekci dávicí reflex neměl a je veliká otázka,jestli to co jsem dostal byla analgosedace. Mužů vás ubezpečit,že si velice dobře pamatuji co se mnou dělali,protože to bylo výživné. Stříkali mi tekutinu do průdušek, velmi příjemné. Vyplachovali mi je a potom tu tekutinu odsavali zpět a dali jí na rozbor. Píšete,že injekce odmítáme,ale to je prece vaše dobrovolná volba. Taťka by ji uvítal a to by byla jeho volba,ale nebyla mu nabídnuta a to je to, co mě vytáčí. Že ta možnost tu je a doktor ji navyuzije a neulevi. Důvod neznám, šetření nemocnice nebo mu je to jedno a nebo mu to dělá dobře? Můžete to vyloučit? Je to sice nepravděpodobné,ale ne nemožné. Já fakt nevím. Ale cela moje otázka směřovala na to, jestli se s tím dá něco dělat,aby pacienty co přijdou v budoucnosti netrápili, když se s tím dá něco dělat. Mimochodem o dýchání mi sestra nic neříkala. Taky to mám tak, že když si strčím něco do krku,tak se nevyzvracim.
asd1

Tam může jít i o to že s oblbovákem se zvýší riziko zranění (necítíš nejen kde šťourá ale ani když by se něco trhalo).. Ptej se lékaře měl by to vysvětlit.

rodic
hodnocení

Nejsem doktor,ale z laického pohledu, vždyť tam přes to vidí kde je, tak si nedovedu představit,že by někde něco trhal. Kdyby to riziko hrozilo,tak by to tím spíš hrozilo u bronchoskopie. U kolonoskopie snad ještě víc. Zkusím pozjistovat, co se to vlastně podává. Mimochodem podle me zkušenosti doktoři nejsou sdilni.

hodnocení

0x
Pěkný den, nevím,jak je to ve Vaší nemocnici ale u nás fungují schránky,kam můžete vložit anonymní hodnocení. Tak bych využila nejprve nějaké takové možnosti,než to hned hnát na ředitelství. Nebo se obrátit na primáře oddělení.
rodic
hodnocení

To byla ambulance. Nemocnice je ode mě 150 km, takže trochu z ruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]