Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástup do práce / PČR / plat

Od: alcapone odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, příští rok maturuji a už pomalu plánuji co budu po škole dělat. Už co jsem nastoupil na střední, vím že bych se chtěl stát příslušníkem Policie České republiky. Zaujal mě ale plat který je od 25,000Kč hrubé mzdy (dle započítané praxe). Čekal jsem osobně trochu více, hned si pronajmu byt za který dám ve městě tak 10-13 tisíc korun protože dojíždět je nemožné, něco málo dám za jídlo, a ze startu za vybavení bytu + nějaké náklady. Jakým způsobem se platové podmínky u policie zlepšují? Počítám s tím že se praxí budou zlepšovat, ale jakou rychlostí? Nechci 5 let jen přežívat, než se dostanu na rozumnou mzdu ale trochu aspoň vyžívat. Má cenu se vydat tímto směrem? Protože na takové peníze dosahuji i za měsíc dobré letní brigády.
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Základ je do tří let praxe, takže počítejte ty tři roky na základu. Často tam bývá nějaký náborový příspěvek. Jinak průměr u policie je znatelně vyšší než celostátní, ale otázka, za jak dlouho na to dosáhnete.
Plat je to dle mě opravdu mizerný na tu práci.

staraid
hodnocení

1x

Mějte v záloze i jiné povolání, ať nemáte šok. Udělat psychotesty u PČR je horor. Měšťáci by vás vzali obratem.

ordoabchao
hodnocení

0x

Dejte řeč s někým, kdo od policie odešel. Chybami se člověk učí a nemusí to být chyby vlastní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]