Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platí se běžně poplatek za pronájem restaurace při svatbě?

Od: kamaz007 odpovědí: 14 změna:
Poptával jsem 4 hotely na svatbu na Vysočině. A každý si v cenové nabídce nezapomněl naúčtovat poplatek za pronájem salónku v restauraci či sálu pro účely svatby (svatební oběd, večeře, zábava). Podotýkám že ani jeden z hotelů kvůli nám celou restauraci nezavírá. A podotýkám, že v ceně není žádná květinová výzdoba, zajištění hudby, apod...
Hotely si řekly v průměru 20 tisíc! To se mi zdá jako docela zlodějna, když jim tam přivedeme přes 50 hostů, kterým tam platíme veškeré jídlo + nápoje (za běžné ceníkové ceny z jideláku) + pro všech 50 hostů zajišťujeme ubytování.
Chápu platbu za místo, kde se koná obřad. Ale je normální dát 20 tis. za pronájem sálu pro hostinu a večerní zábavu, když tam necháme dalších min. 150 tisíc za jídlo, pití a ubytování?!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tyhle poplatky jsou naprosto normální, i v obyčejné hospodě to levně nevyjde.

Kdyby chtěl někdo uspořádat svatbu u vás na zahradě, vsadím se že by to zadarmo neměli též, i kdyby vykoupili jídlo z vaší ledničky, váš šatník nebo kdyby si novomanželé odkoupili sporák a pračku *smich*

hodnocení

3x
Když jsem slavil kulatiny, byli rádi, že salónek bude plný a ze budou mít trzbu. Pravda, hotel to nebyl. Sestřenice mela svatbu na hotelu a taky nic neplatila. Dcera mela svatbu ve sklepě a taky byli rádi za prodané jídlo a pití. To tam ještě někteří i spali za směšné peníze.

makk
hodnocení

3x

20k pouze za pronájem salonku? Bez konzumace a ubytování? To mi taky připadá moc. Asi se chtějí zahojit po COVIDu.

kadylo
hodnocení

2x

Můj názor: jasná zlodějna (bohužel - legální). Jsme přece v Česku.

Dcera měla kdysi svatbu v CH. Nejen žádný poplatek za sál, ale ještě dostala od majitele podniku dárek - mikrovlnku!

staraid

Jasně píšete - kdysi dávno .Asi v minulém století

Dnes je poplatek za pronájem salónku běžná věc. Částka se mi zdá vysoká, ale nemohu posoudit, v dnešní době jsem si nic nepronajímala.

hodnocení

2x

Nikdy se za pronajmutí prostoru pro svatbu neplatilo. Měli jsme svatební hostinu před šesti léty v dnes proslulé hospodě Šeberák, za salonek si nevzali ani kačku. A už vůbec ne, jak tu někdo píše, platit číšníky. No to mě pobavilo.

To jenom čecháčci přišli na to, jak si bezpracně přivydělat.

ordoabchao
hodnocení

1x

A co catering v soukromých prostorách a švédský stůl?

hodnocení

1x

Možný to je, ale neznám ve svým okolí nikoho kdo by kdy někde platil. Já dělala hromady let po restauracích a taky jsem nikdy žádný poplatek neúčtovala. Majitel byl vždy rád, že má kšeft navíc.

Moje sestra měla svatební hostinu v salonku vyhlášenýho hotelu v Brně a taky si nic navíc neúčtovali.

hodnocení

0x

Zdá se mi to dost, ale možná nejde ani tak o salonek, ale o dva(?) číšníky navíc, které musí hotel zajistit a zaplatit. Když nezavírá hlavní restauraci, bude základní obsluha pracovat právě tam.

hodnocení

0x

Poplatok za samostatny priestor je uplne normalny, nezalezi na type akcie : svadba / firemne skolenie spojene s obedom / prezentacia hrncov smejdami.

hodnocení

0x
Praha 4 – Kunratice
U rybníka Šeberák je možné si pronajmout pláž, prostor v párty stanu nebo interiér restaurace. V areálu je dětské hřiště, trampolíny, ohniště a gril. S pořádáním akcí pro rodiny zde mají dlouholeté zkušenosti.
Orientační cena: pronájem 20 tis. Kč při libovolné útratě za catering nebo zdrama, pokud je útrata v jídle min. 50 tis. Kč. Cena je za všední den odpoledne, o víkendu vyšší dle konkrétního termínu. Odsud babyoffice.cz/... jsou tam i další... Takže záleží,kolik ztratíte a který den v týdnu...

makk
hodnocení

0x

U nás v hospodě, když má někdo oslavu, tak za sál neplatí nic a co chce, to si donese své (třeba tvrdý alkohol). I tak je hospodský spokojený, protože má násobně větší tržbu než obvykle. Taky je tam oslava každou chvíli. Ovšem to je vesnice to se s Prahou nedá srovnávat.

din
Hostinský musí být nadšený, když si kdejaký socík přinese vlastní tvrdej chlast a on s tím nemá tolik práce
Proč by to měl být socík? Ne každý má domácí valasskou kořalu a bez toho ta správná oslava není. Sám jsem obešel tři restaurace než jsem našel takovou, kde si budu moct vzít třicet let starou slivovici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]