Platí se běžně poplatek za pronájem restaurace při svatbě?
Od:kamaz007odpovědí:14změna:
Poptával jsem 4 hotely na svatbu na Vysočině. A každý si v cenové nabídce nezapomněl naúčtovat poplatek za pronájem salónku v restauraci či sálu pro účely svatby (svatební oběd, večeře, zábava). Podotýkám že ani jeden z hotelů kvůli nám celou restauraci nezavírá. A podotýkám, že v ceně není žádná květinová výzdoba, zajištění hudby, apod... Hotely si řekly v průměru 20 tisíc! To se mi zdá jako docela zlodějna, když jim tam přivedeme přes 50 hostů, kterým tam platíme veškeré jídlo + nápoje (za běžné ceníkové ceny z jideláku) + pro všech 50 hostů zajišťujeme ubytování. Chápu platbu za místo, kde se koná obřad. Ale je normální dát 20 tis. za pronájem sálu pro hostinu a večerní zábavu, když tam necháme dalších min. 150 tisíc za jídlo, pití a ubytování?!
Tyhle poplatky jsou naprosto normální, i v obyčejné hospodě to levně nevyjde.
Kdyby chtěl někdo uspořádat svatbu u vás na zahradě, vsadím se že by to zadarmo neměli též, i kdyby vykoupili jídlo z vaší ledničky, váš šatník nebo kdyby si novomanželé odkoupili sporák a pračku
Když jsem slavil kulatiny, byli rádi, že salónek bude plný a ze budou mít trzbu. Pravda, hotel to nebyl. Sestřenice mela svatbu na hotelu a taky nic neplatila. Dcera mela svatbu ve sklepě a taky byli rádi za prodané jídlo a pití. To tam ještě někteří i spali za směšné peníze.
Nikdy se za pronajmutí prostoru pro svatbu neplatilo. Měli jsme svatební hostinu před šesti léty v dnes proslulé hospodě Šeberák, za salonek si nevzali ani kačku. A už vůbec ne, jak tu někdo píše, platit číšníky. No to mě pobavilo.
To jenom čecháčci přišli na to, jak si bezpracně přivydělat.
Možný to je, ale neznám ve svým okolí nikoho kdo by kdy někde platil. Já dělala hromady let po restauracích a taky jsem nikdy žádný poplatek neúčtovala. Majitel byl vždy rád, že má kšeft navíc.
Moje sestra měla svatební hostinu v salonku vyhlášenýho hotelu v Brně a taky si nic navíc neúčtovali.
Zdá se mi to dost, ale možná nejde ani tak o salonek, ale o dva(?) číšníky navíc, které musí hotel zajistit a zaplatit. Když nezavírá hlavní restauraci, bude základní obsluha pracovat právě tam.
Praha 4 – Kunratice U rybníka Šeberák je možné si pronajmout pláž, prostor v párty stanu nebo interiér restaurace. V areálu je dětské hřiště, trampolíny, ohniště a gril. S pořádáním akcí pro rodiny zde mají dlouholeté zkušenosti. Orientační cena: pronájem 20 tis. Kč při libovolné útratě za catering nebo zdrama, pokud je útrata v jídle min. 50 tis. Kč. Cena je za všední den odpoledne, o víkendu vyšší dle konkrétního termínu. Odsud babyoffice.cz/... jsou tam i další... Takže záleží,kolik ztratíte a který den v týdnu...
U nás v hospodě, když má někdo oslavu, tak za sál neplatí nic a co chce, to si donese své (třeba tvrdý alkohol). I tak je hospodský spokojený, protože má násobně větší tržbu než obvykle. Taky je tam oslava každou chvíli. Ovšem to je vesnice to se s Prahou nedá srovnávat.
din
Hostinský musí být nadšený, když si kdejaký socík přinese vlastní tvrdej chlast a on s tím nemá tolik práce
Proč by to měl být socík? Ne každý má domácí valasskou kořalu a bez toho ta správná oslava není. Sám jsem obešel tři restaurace než jsem našel takovou, kde si budu moct vzít třicet let starou slivovici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.