Dobrý den, mám dotaz a nevím na koho se obrátit, snad mi dokážete poradit. Dne 30.6. mi byl ukončen pracovní poměr ve firmě, kde sem pracovala od 2.10.2017 - 30.6.2021 , po ukončení pracovního poměru dohodou sem se nehlásila na ÚP a do nové práce sem nastoupila dne 12.7., chci se zeptat zda bych měla nárok na podporu pokud bych v nynějším zaměstnání dala výpověď a šla se hlásit na ÚP? Jestli nebude problém, že sem v tom období od 1.7. - 11.7. nebyla nikde vedená. Děkuji za odpověďi.
Dobrý den. Nárok na podporu v nezaměstnanosti má uchazeč o zaměstnání, jestli-že za poslední 2 roky získal alespoň 12 měsíců důchodového pojištění. Což Vy splňujete. Jen upozorňuji, že nebudete dávat v současné práci výpověď, ale půjde o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Tak na to pozor!
Aby vznikl nárok na podporu v nezaměstnanosti na ÚP, musí doba posledního zaměstnání trvt rok (nebo více).
doplněno 27.07.21 12:45:
Nárok nezanikl, je to opravdu během 24 měsíců odvodu daně (ten rok), ne jen 12. Pardon. Peníz nic moc: finance.cz/...
anna93
Takže to znamená, že když sem teď v novém zaměstnání pouze pár dní, tak mi nárok na podporu zanikl, i když sem před tím několik let pracovala?
racio
Co to plácáte za nesmysly? Samozřejmě, že má nárok na podporu, a ještě dlouho mít bude (dokud bude splňovat podmínku 12/24). Jde jen o výši podpory, a to jak z pohledu základu na výpočet (výše čisté mzdy či předpokládané mzdy) a procentní sazby (65%/45%).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.