Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dát výpověď?

Od: honzavsps odpovědí: 4 změna:
Ahoj,
ve zkusebce jsem zjistil, ze mi práce vůbec nesedi a bohužel se to ani nezmění.
Moje pocity mi říkají, ať dam výpověď a další měsíc chodím po pohovorech co to jde. Na druhou stranu je to risk, člověk nemá jistotu, ze ho někde zamestnaji. Jsem absolvent VŠ (magisterské studium ekonomie) se zkušenostmi, ale to opravdu není záruka, ze mě někde hned vezmou. Takže otázka je - vydržet v současné práce ještě další měsíc a chodit na pohovory (což vlastně ani jinak než v pracovní době nejde..) a nebo dat výpověď, mít klid a o to víc chodit na co nejvíce pohovoru?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ve zkušební době se výpověď nepodává, ale pracovní poměr se ruší většinou s okamžitou platností. Jestli chceš odejít, tak si nejdřív něco najdi a pak na konci zkušební doby se domluv ve stávající práci na ukončení pracovního poměru.

hodnocení

1x

Zdravím. Zkušební doba je od toho, aby obě strany poznaly zda si vyhovují nebo ne. Tak vydržte do konce zkušební doby a hledejte si jiné zaměstnání, tím nic neztratíte. Jinak jak již bylo několikrát zde psáno - ve zkušební době se výpověď nedává. Jde o zrušení prac. poměru ve zkušební době. Na to si dejte pozor, výpověď je něco jiného (váže na sebe výpovědní lhůtu)

hodnocení

0x

Je hloupost odcházet z práce, dokud nemáte náhradu. Navíc jste ve zkušební době, takže s tím můžete prásknout během ní kdykoliv. A i kdyby ne, tak máte jednu obrovskou výhodu - jako zaměstnanec můžete na rozdíl od zaměstnavatele dát výpověd bez udání důvodu i kdykoliv později, byť s nutností dodržet výpovědní lhůtu.

hodnocení

0x

Honzo, nechcete pokračovat v otázce jako jahůdka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]