Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhoršení páteře

Od: irena odpovědí: 10 změna:
Dobrý den mám problémy s páteří.Zhorsuje se to.Mam utlaceny kořen S1 a protruzi.V práci to vědí ale neustále musím být 10 hodin v práci.Neberou ohledy a má páteř to nemůže unést.Jakou mám šanci na sníženou pracovní schopnost nebo částečný invalidní.Dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Šanci máte takovou, jaký posudek napíše váš lékař.
A pokud máte v práci nevyhovující podmínky, tak ji změňte.

irena
25.07.21 18:42
hodnocení

Děkuji

mnd®
hodnocení

3x

O přiznání ID nerozhoduje lékař ale posudková komise.Lékař jen musí dodat dokumentaci.Chodíte na rehabku? Chodíte na cvičení? Máte o všem potvrzení? Že to v práci vědí nic neznamená.Blá blá blá a co jako-papír na to nemám.

10 hodin v práci? - kde se to ještě dělá? Tak změnit práci a jít za lepším sedavým třeba do banky nebo do supermarketu.Tam si nesednete za celou šichtu.Budete běhat a na záda si ani nevzpomenete a taky nebudou brát ohledy.

Jestli nemáte ,,papír,, že jste oficiálně kripl na záda,tak nemůžete čekat nějaké úlevy v práci.A až ten papír dostanete,tak se může stát že poletíte.Pak zas budete psát co dělat na ÚP a kde sehnat práci.Bohužel tak to funguje.

liska5

Odborníkům pište na placené lékařské portály.

Tohle je laická poradna, kde se snaží odpovídat lidé různých profesí ve svém volném čase na základě svých zkušeností. Mnohdy za to slíznou nevděk, jako ve Vašem případě.

au1
hodnocení

1x

když to 10 hodin v práci vydržíš, asi na tom nejsi ještě tak špatně :-D já po 6ti hodinách (protruse S1 L4-L5) začínám mít problémy, po 8mi hodinách bych směřoval rovnou pro neschopenku a 2 měsíce chodil mezi postelí a WC *smich* proto mám částečnej úvazek, a s těmito problémy mi bylo neurologem řečeno, že šance na invalidní důchod 1.stupně je 50%. takže jsem to zatím ani nezkoušel. každopádně zkusit zažádat můžeš, tvůj doktor by ti mohl říct jaká je šance a na co.

irena
hodnocení

Velmi vtipné ... Určitě se poradím s lékařem .

liska5
hodnocení

1x

Ireno , Au1, choďte na rehabilitaci, cvičte, nic jiného tak nepomůže, jako zpevnit si břicho a zádové svaly.

au1
diky, to jsem opravdu nevedel, a za tu dobu 25 let kdy me zada boli jsem na zadne rehabilitaci urcite nikdy nebyl a ani nikdy necvicil
liska5

Nač ta ironie? Jak mohu vědět, kdo jste a co pro to děláte? Že jste cvičil a rehabilitoval, se mohu domnívat. Že musíte pořád, to Vám radím ze své zkušenosti.

A nepíšu to jen Vám, ale především tazatelce Ireně.

irena
hodnocení

Děkuji všem za rady , cvičím , chodím plavat , občas se snažím na hory.Jeste odpovím paní dole,ten kdo tu nemoc má ví že každý pohyb zatěžuje!A co se týče toho krypla milá damo měla jsem těžkou práci zvedání břemen a z toho jsem onemocněla.Takove výrazy blbá ,krypla si nechte pro sebe nejsem na vás zvědavá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]