Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do Chorvatska bez testů

Od: vojtech odpovědí: 20 změna:
Známí se nedávno dostali do Chorvatska volně autem a nikdo nic nekontroloval.Je někde nejaký web cestovatelů,kteří si na cestách vymění informace a zjistí jestli tam někdo hlídá nebo ne a v jakou dobu tam jsou nejčastěji restrikční kontroly popř.jiný přechod?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x
Hodně štěstí a výborného právníka, až vás namátkou vyberou. Což vám mimochodem přeji. Nejsem příznivcem přehnaných opatření, ale tohle mi hlava nebere. Se vším vydrbat, přijet pak domů ideálně z červené zóny a bez testů či karantény hurá rovnou do práce a mezi lidi. Jako testy zdarma, dnes většinou šetrným odběrem a vy stejně musíte spekulovat.

lee*
hodnocení

7x
Vím o několika lidech kteří jeli a kontrola žádná. Ale přesto mě jen zajímá, v čem je problém nechat si udělat test? Natož když jsou zatím zdarma? Nejsem žádný covid šílenec, očkovaná nejsem, ale nechat si udělat test pro cestu do zahraničí mi přijde jako maličkost. Přece jen můžu být bezpříznakově pozitivní a proč to roznášet dál. A hlavně stát se může cokoliv a nechtěl bych mít potíže s tím, že jsem tohle nařízení porušila.
Nechci se nijak hádat, nijak do vás rýpat, jen mě zajímá, proč chcete riskovat a na test nejdete? Známí jeli bez testu ale byli z těch prvních, jak se to vyhlásilo ze dne na den a už to prostě nestihli a jeli... Ale když je to plánovaná cesta?
Díky za odpověď.
vojtech
Jsem podnikatel,pro mne je čas vzácný a nebaví mne čekat 45-60min.ve frontě,kde nejsou žádné rozestupy.2 testovací centra z technických důvodů jsou zrušená a všichni se cpou jen do toho jednoho a občas jim spadne celý systém.Pro mne čas jsou peníze a ve frontě čekat mi uniká zbytečně můj zisk.PCR testy jsou na objednávku a není snadné najít volný termín.Kdyby vše fungovalo jak by mělo tak nemám s tím problém.
1. Testy jsou otázka objednávky a deseti minut. 2. Nemáte čas na testy, ale dovolená už nevadí?

hodnocení

6x

To je take ceske a slovenske, namiesto pochopenia ochrany pred sirenim vaznej chorby hladat sposoby, ako to obist.

tenchytrej*

To je podobná analogie jako:
Místo toho aby člověk držel hubu a krok jako ovce, tak má tendenci mít vlastní hlavu, názory a prosazovat svoje právo na svobodu.
S takovou logikou by tady stále byl komunismus.

sirokko

@peter Podle čeho usuzujete, že je ta choroba tak vážná, aby se musela dělat nynější opatření? Osobní zkušenost, nebo televize a internet?

gazda*
Tchán od kolegyně na to zemřel. Mamka od kolegy těžký průběh a skončila v nemocnici. A nakonec ještě jeden kolega pohřbil maminku, ale ta měla několik nemocí a covid byla poslední kapka. Jiná kolegyně a kolega v práci mají po prodělání pořád problém s čichem a to je to už víc jak 3 měsíce. Další kolegyně od prodělání pořád pokašlává a ještě není v pořádku (2 měsíce od prodělání). Takže s chřipečkou a podobnými blbostmi běžte do háje..
fyrerfox

gazda: Věk těchto osob? Doufám, že víte, že problém mají hlavně lidé nad 60, s nadváhou a dalšími nemocemi.

gazda*

Tchán od kolegyně 70+, maminka od kolegy s těžkým průběhem 80+. A maminka od kolegy s několika nemocemi 66 let.

Kolegové s horším průběhem od cca 38 let do 55 let. Největším překvapením byl asi ten tchán od kolegyně. Dle jejich slov mu do té doby nic nebylo.

Reagoval jsem na příspěvek, že média a internet straší, jak je covid nebezpečný. Vím, že problém mají hlavně starší a jinak nemocní, ale nikde nečtu články a ani neslyším v televizi, že umírají hlavně mladí.

Já znal osobně asi 6 lidí, kteří na to umřeli. Většina z nich v produktivním věku. Několik kolegů, kteří už delší dobu marodí kvůli covidu.

hodnocení

4x

Nechápu proč si neskočíte na testy-jsou stále zdarma. Přeji klidnou cestu a za hranicí kontrolu s tučnou pokutou nebo ještě lépe, aby vás vrátili zpět. Takový dotaz sem dávat na to musí být povaha.

fyrerfox

Co to je "za hranicí kontrolu"? Kontroly dokumentů jsou na hranicích, a záleží na konkrétním byrokratovi, denní době atd. Jak jsem četl, Maďaři jsou laxnější než Chorvati.

Viem si predstavit situaciu, ked spachaju nejaky dopravny priestupok vnutri Chorvatska, policajt bude mat zly den a zlu naladu a bude pytat okrem vodicaku a papierov od auta aj test / ockovanie a uz to cele pofici samospadom.

riva
hodnocení

1x

Nejlepší je si ještě rychle zařídit očkování. Máme tu jednodávkové - tuším, že v Praze na hlavním nádraží bez předchozího objednání a u těch ostatních se snížil čas mezi první a druhou dávkou.

Upřímně - očkovat se proto, abych byl plnohodnotný občan, to je zvrácenost. Očkování má chránit proti chorobám.

joudic*
hodnocení

0x

z meho kruhu nekontrolovali vubec nikoho

fiko
hodnocení

0x
Pokud nemáte čas navštívit testovací místo, tak se nechte otestovat online se samotestem před zraky zdravotníka, který vám na email zašle potvrzení. Zde je odkaz na koupi voucheru k testování: eshop.onlinetestovani.cz/...

jenda22
hodnocení

0x
007cz
"Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí stále upozorňuje, že vakcinace je klíčovou zbraní pro boj s koronavirem, protože brání těžkému průběhu nemoci"
Máte pravdu Jendo, děkuji za osvětu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]