Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvedání břemene nad hlavu

Od: rotorod® odpovědí: 8 změna:

zdravím

v zakonníku práce je dáno kolik kg by měl za směnu zvedat muž či žena při občasném nebo pravidelném zvedání. Ale nenašel jsem žadne info, jestli jsou nějaké váhové limity při zvedání břemene nad hlavu?

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ženy nesmí zvedat víc ja 20 kilo, tak to bylo dřív. Jestli nad hlavu, nikdo se nás neptal.

Tady to máte podrobně popsáno:

finance.cz/...

id

A kde tam máte zvedání nad hlavu? Zase jen kopírování ničeho na co se tazatel-ka neptal.Rada žádná. A to ještě funguje to nařízení vlády z roku 2007? nebo už je jiné?

Zvedání nad hlavu asi není řešeno, proto je zřejmé, že zvedání je jen jako zvedání a žádný předpis či norma to neřeší...

Nechte si ty vaše kecy, id, já mluvím z vlastní zkušenosti.

Před léty v potravinách když přivezli pivo, třeba 200 beden, na rudl nepobral víc jak 4-5 a tu šestou jsme musely i jako ženy vyhodit nahoru. Nikdo se neptal, jestli můžu, nebo ne.

Můžete si to vyzkoušet, jestli to dokážete.

A peskujte si někoho jiného, já na vás nejsem zvědavá. To jako si myslíte, že od roku 2007 se změnili lidi tak, že můžou nad hlavu zvedat metrák? Možná tak vy...

id
hodnocení

0x

Nenašel.Kde jste to hledal? Nikdo nemůže nikomu přikazovat něco zvedat nad hlavu.To chcete normy na všechno? Zvedám do výšky břicha a dál to nejde.tečka. Na to jsou vysokozdvižné vozíky.

25.07.21 16:42
hodnocení

0x

.

hodnocení

0x

Zo skoleni si pamatam, ze dvihanie nad hlavu je zakazane a musi sa pouzit rebrik /nejaka technika. Viac info vam da technik BOZP alebo inspekcia prace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]