Nejste přihlášen/a.
Samozřejmě že je to nutná obrana. Pokud vás v takové situaci jakkoliv uchopí, je to jasný útok. Použití pepřového spreje bylo imho přiměřené.
Já to mám jasně nalinkované, jsem se ochotný se hádat a ukočírovat vztek, ale nesmí tam být kontakt. Pokud někdo ve vyhrocené situaci sáhne na mě, na partnerku, či dítě, je to pro mě jak cink v ringu. Od té chvíle už se mluví jen ručně.
a potom na policii při sepisování výpovědi a placení nehorázných částek za léčení.
Uchopit - jasný útok to beru - bráním se,ale hned pepřovým sprejem? na tohle stačí pár facek.
Nadávat - tak ho pošlu do zadnice a jdu dál
atd atd...
Pořád je tu jen napsané vyjádření jedné strany a druhé chybí jak to doopravdy bylo.Si to taky mohl celé vymyslet a hledá kličku jak ven z trestního oznámení pro ublížení na zdraví.Kdo ví kde je pravda? Ostarhu nádraží dělá sám a nikdo koho by zavolal není? U nás teda chodí ve dvou a mají minimálně vysílačku a mobilní telefon.A každé ,,křivé slovo,, hlásí nebo napadení hlásí a sepisují záznam.Pak je to rozlousknout na policii jak drážní nebo státní.
Souhlasím s jarl. Co píše id je špatné řešení. Facky mohou situaci vygradovat, opilce to může jen vyprovokovat k agresivnějšímu útoku. Obrana pepřákem v podstatě ten útok okamžitě odvrátí. Navíc pán píše, že to víceméně udělal instinktivně. Pokud na něj útočník zaůtočil i přesto, že měl napadený v ruce teleskop a v druhé pepřák, tak se bránil správně a přiměřeně. Věřím, že policie to bude vidět stejně.
A co má KFC společného s nádražím a jídlem v tomto dotazu? Raději to už přestaňte kouřit.Je zápis na policii? Tak Ať to rozhodnou oni a další postup jestli to bylo relevantní je na nich a potom případně na soudu.Žádný obyčejný ..x..nemůže bránit vstup na perón když si jdu koupit jízdenku nebo se podívat kdy to jede.TEČKA.
tak podle našeho pohledu toto není nutná obrana.byl jste fyzicky napaden? nebyl.tak co řešíte? Ona ta prý ruska taky jen slovně - takže taky nic.Jen jste nezvládl situaci a teď hledáte vyřešení své neschnopnosti zvládat krizové situace.Kde je vyjádření druhé strany k tomu incidentu jak to vlastně po pravdě bylo?
au1 - od toho tam je a pokud to nezvládá tak tam nemá co dělat.Číslo na policajty snad vytočit zvládne.Když ne tak ať uvolní místo mladším co chtějí pracovat ale tihle starší pobírající důchod jim berou pracovní místa.
No, na takové místo se také moc lidí nehrne, takže těžko někomu zabírá místo. A určitě to musí být zase člověk aspoň trochu zdatný zrovna k takové práci, musí být proškolen, co může, nemůže a jak se zachovat při různých situacích. Taková práce není srovnatelná jako např.s hlídačem někde ve firmě na vrátnici.
Ne, není to nutná obrana.
(1) Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem.
(2) Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku.
Proč?
Protože jste ho jako první odstrkoval, aniž on na vás vztáhl ruku. Útočníkem jste byl vy. Nic jste neodvracel, naopak jste provokoval k útoku.
A drážní nebo PČR jste snad volal,že?
Jestli jste mu ublížil na zdraví,tak to rozhodnou oni dle výslechu Vás a svědků - taky té ukrajinky jestli ji seženou někde...Co jste uvedl do oficiálního zápisu o zákroku? Nebo snad ani zápis hned po incidentu nebyl? - tak máte problém něco dokázat na svoji obranu a napadený ,,útočník,, může vysoudit peníze.Bude tvrdit,že jste ho bezdůvodně napadl a je ,,vymalováno,,.
Tohle je ale vyjádření jen z vaší strany - chybí vyjádření toho druhého - takže je to jen nepodložená spekulace.
píši ...také psaní jen jedny strany ...a vyjádrení jak to celé bylo druhého tady chybí.
Napsat a upravit si celou událost si může tazatel jak chce,ale celé to stejně musí ,,rozlousknout,, policie - pokud ji teda napadený-á nebo on zavolal.Jinak je to o ničem a píšete bláboly.
Tak ať sem dá tazatel zápis o tomto konkrétním zákroku,který sepsal s policií.Jinak je to o ničem a nic dokazatelného se nestalo.
Tak já Vám povím co so myslím a to jsem to všechno četla. Za prvé jde asi o menší zastávku, kde v noci už vlaky nestavá, jenom tam projíždí, jinak by nemohlo být nádraží zavřené. V tom případě měl dotyčný návštěvník smůlu a měl si zjistit kdy mu jede vlak, jiným způsobem. Vy jste s ním neměl vůbec debatovat a zavřít dveře. Ale možná, že to nešlo, nevím jakým způsobem je zajištěn vchod. Použil jste pepřák, asi ho máte od zaměstnavatele, jako součást vybavení. Přece po nikom nikdo nemůže chtít, aby bránil nějakému výtržníku vstup na nadráží vlastníma rukama, a snad se s ním dokonce fackoval, jak tady někdo radil. Volat policii ke každé prkotině také není dobrý nápad, pak mohou zanedbat něco důležitějšího. Ale nevím v jaké situaci jste byl, a stejně, jestli už začínal být agresivní, tak než byste zavolal, tak byste asi už mohl dostat přes h.bu. Takže podle mne byl zákrok pepřákem naprosto v pořádku. Neměl se tam cpát, a Vy nemáte povinnost bránit vstup na nádraží vlastním tělem. Ale zeptala bych se, proč se vlastně ptáte, a jak to teda dopadlo? On brečel a pak utekl, a šel si na Vás stěžovat, nebo jak to dopadlo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.