Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nevíte, kdo může podat trestní oznámení za neplacení alimentů. Žiji s přítelem už 3 roky v jedné domácnosti. Peníze dáváme do společné kasy a přítel má va výchově nezletilou 17 letou dceru. Matka neplatí alimenty a tak otázka zní: mohu podat i já trastní oznámení, že matka neplatí alimenty?
Děkuji za radu a odpověď
Sofi Ondrová
doplněno 16.06.10 18:35:Mám problém, že on se k tomu staví celkem laksně a ty peníze chybí. Proto to chci řešit a nevím jak
Tak to se asi pletete. Pokud nejen prokazatelně vím, ale stačí když mám důvodné podezření, že je páchán trestný čin, jsem povinen toto oznámit příslušným institucím a pokud je to v mých silách a možnostech tak dokonce zabránit v jeho pokračování. Vím, že toto je ryze teoretická verze, ale je naprosto v souladu s právními normami.
Jistě má přítel Rozsudek soudu o svěření péče a výši alimentů. S bývalkou se tudíž vůbec nemá na čem dohadovat! Pokud ona neplatí, porušuje zákon a soudem ustanovený zástupce dítěte (JEN ON) může podat trestní oznámení pro neplacení výživného! Vám zbývá jen na partnera pořádně zatlačit, aby tr. oznámení podal a max. ho doprovodit na příslušnou policejní stanici jako psychická podpora
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.