Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
postupně začínám ve svých 32 letech sledovat, že se mi postupně "rozdrolují" kamarádi. Blízké přátele mám asi tak 2-3, možná 4. Uvědomil jsem si to nedávno, že když jsem chtěl organizovat oslavu narozenin, zjistil jsem, že krom řekněme těch 2-3 blízkých přátel už dohromady není koho zvát. Buď jsme se již v průběhu let odcizili nebo prostě už není čas. Nemám vlastní rodinu. Je pravda, že jsem vždycky býval takový trochu individualista, tak trochu svůj. Určitě však ne introvert, jelikož lidí jsem měl v mládí okolo sebe nespočet, a nyní si tak trochu chtě nechtě zvykám na takový ten zmenšený svět pracujícího. Někdy mi to trochu zamrzí, že člověk občas ani nemá s kým zajít na pivo, krom těch blízkých přátel. Nemám ani z čeho společnost brát, jelikož třeba v práci kolegové mi moc nesedli na to, abych s nimi udržoval nějaké kamarádské vztahy mimo práci... Měl jste někdy někdo něco podobného? A jak jste se s tím poprali. Díky.
S tím se musí počítat, když má člověk rodinu, malé dětičky a maká v práci, tak jdou kámoši na nějaký čas stranou. Mnozí se navíc odstěhují za prací či partnerkou. Vidím ale ve svém příbuzenstvu, že se rodiče sdružují kolem sportů svých dětí a podnikají společné akce, výlety, společná fandění i vzájemné návštěvy.
To je normální život, jak jde čas, má člověk již jiné kamarády, než v mládí. Ti mladí se rozutečou na všechny světové strany a člověk získá jiná přátelství, v zaměstnání, na dovolené nebo při své zájmové činnosti, kde máme stejné záliby a tím pádem společnou řeč. To nám důchodcům ubývají, měla jsem kamarádky, některé již nejsou mezi námi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.