Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může to být Borelióza

Od: lucy* odpovědí: 7 změna:
Hezký den všem, moc prosíme o radu, zda to může být borelióza...partner klíště neměl, ale v nemocnici na pohotovosti mu řekli, že inkubační doba je 6 týdnů a že antibiotika mu zatím nenapíší, jelikož jsou velice silné. Že je to pravděpodobně jen štípnutí od komára. Na krev ho neposlali. Má čekat na další příznaky jako je bolest hlavy či únava. Jelikož má partner dost náročnou práci, tak je unavený i bez fleku na noze. Prosíme o radu co si myslíte. Moc děkujeme
Může to být Borelióza

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle fotky by to borelioza mohla být. Protoze při borelioze vždy je okolí vpichu nebo přisátí klíštěte světlé a okolo bledého fleku tmavší.

Boreliozu přenáší i komáři, někde jsem to četla.

google.cz/...

liska5
hodnocení

1x

Zdá se že to může být. Vyšetřit krev trvá dlouho, proto dají ATB raději hned, když je podezdření. Asi bych k lékaři šla znovu, nebo na kožní, jako akutní. Ať to vidí raději i jiný lékař.

Mně se objevil jeden flek kolem vpichu a jeden kus dál, kde mne nic nekouslo! Bylo to už 11. den po objevení klíštěte a flek měl zřetelné soustředné kruhy. Lékař říkal, že to je nějak moc brzo. Dostala jsem troje ATB po sobě. Krev mi nebrali ani po dobrání tablet. Podobně postupovali u vnoučka, který neměl žádné klíště, jen flek.

liska5

K obvodnímu v pondělí.

hodnocení

1x

Letos jsem měla dvakrát klíště, kteé jsem ale viděla a velice rychle jsem ho vytáhla. Ani se nestačilo pořádně nacucat. Flek jsem přesto měla, ale ne tak velký jako Vy. Ale pak mne kousla do obou nártů muchnička. A to byl děs. Otekly mi obě nohy až nad kotníky. Napřed to začalo červeným flekem a dost to svědilo, hlavně v noci, to jsem myslela, že se uškrábu. Ráno jsem měla na nohách plno mokvavých pupínků, asi od toho jak jsem si ten jed tím zběsilým škrábáním rozehnala do krve. Až ráno jsem spolkla pilulku proti alergii na štípnutí a litovala jsem, že jsem to neudělala hned. Já si myslela, že to byl jenom komár, tak jsem ta štípnutí jenom vyčistila Jodisolem, který na tohle doporučují , jenomže ten teda nezabral. Nakonec to dopadlo tak, že jsem musela obě nohy silně namazat takovou tou černou a "smradlavou" mastí, kterou mám v lednici a na které je napsáno, že je použitelná do roku 2012, a byla vyrobená k tomuto účelu na recept od kožního, (tenkrát jsem šlápla na sršeň) a přesto ta mast pořád funguje a pořád stejně smrdí. Tenkrát mi lékárník řekl, pozor, hodně to smrdí, ale určitě to zabere. A měl pravdu. Ale nemohu dát bohužel název té masti protože a kelímku to není specifikované. Teď jsem ji šla očuchat a připomíná to pach dehtu, tak se tady možná najde někdo, kdo ví co to je, jak si tu mast opatřit, potože opravdu vždycky zabere. Nutno namazat a ovázat, jinak je všechno černé.

cutora
hodnocení

0x

Těžko napíšu co to máte, nejsem lékař, tak jenom moje zkušenost.

Proti svědění jsem dostala Framykoin a mohu to prý střídat s Pimafucortem/. 2x - 3x denně mazat.

A protože mám právě ATB Xorimax, tak mám jenom přijít k obvodní za 3 neděle na krev.

Je ale pravda, že jsem letos už měla 4 klíšťata, tak je postup jiný.

Já jsem měla takový vystouplý pruh, myslela jsem, že mám pásový opar., a vůbec nevím od čeho to bylo.

Takže i když jste neměli klíště, kousla Vás nějaká jiná potvora /muchnička, ovád atd./,

tak určitě pod kontrolou a sledovat. Flekatý to je, ale přímo světlý střed není.

Lékař. mi říkala, že toho je letos moc, moc, že nejsem jediná.

Pozor tedy na příznaky nachlazení a teplotu.

doplněno 24.07.21 20:27:

Nespletla, je to tak.

Byl to dlouhý, vystouplý flek na půlku stehna a trošku puchýřků.

Proti svědění Xados.

liska5

Nespletla jste se? Framykoin je ATB a není na svědění, ani se nepřerušuje střídáním s něčím jiným.

Na svědění dávaj Fenistil.

cutora

Máte pravdu liska5, napsala jsem to špatně hned v první odpovědi. To je zmatečné, děkuji za upozornění.

Mastičky léčí a na svědění prášky Xados.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma borelióza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]