Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuskus velký v Brně?

Od: libor007® odpovědí: 14 změna:
Přátelé, poradí někdo Brněnskou prodejnu, kde koupím velký kuskus arax? Byl vynikající, ale starší zásoba - kupován na zkoušku a my zapomněli kde :)
Kuskus velký v Brně?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

inspa*
hodnocení

3x

Já ho kupuji online v rohlik.cz (jsem Brno a okolí). Dcera ho miluje - dělám ji z něj salát trikolora, to se může utlouct.

hodnocení

Díky, rohlík je předražený a kvůli jedné věci nebudu dělat celý nakup.

mate59
hodnocení

2x

Zkuste Kaufland.

hodnocení

Tam sem se už díval. Nenašel.

hodnocení

2x

Zkusila bych prodejnu zdravé výživy v Orlí ulici.

hodnocení

Tak díky za tipy. Dnes nalezeno v Kauflandu Jeseník. V Brně nebyl, ale třeba se někdy doplní.

Tak rohlík je drahý a do Jeseníku cesta ne?

hodnocení

Tak nevím, jestli jsem podcenil vaši inteligenci já, nebo vy moji...

Já jen, že to byla zbytečná reakce. V Brně není, což je asi to hlavní, že ho mají někde na druhém konci republiky není důležité. Všechny obchody nemusí mít nutně stejný sortiment.

hodnocení

Tak pointa je, že ho skutečně vede Kaufland a tím pádem je pravděpodobné ho koupit i v Brněnském Kauflandu.

staraid
hodnocení

0x

@inspa - s dovolením vetřu se dotohoto vlákna. Můžete sem hodit recept na váš vynikající salát?

Děkuji, zvědavá, stará ID

inspa*

@staraid - není problém, mám to uložené v texťáku, tak jak to dceři chutnalo. Recept je pro standardní kuskus (ten velký co ho shání tazatel se připravuje jinak). Mám tam i odkazy na zdroje ze kterých jsem vycházel.

SALÁT TRIKOLORA
albert.cz/...
kucharkaprodceru.cz/...

200 g kuskusu ... 200 g kuskus
1 lžíce olivového oleje ... 1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli ... 1 lžička soli (pozor, pokud je vývar slaný, nesolit)
1 kostka zeleninového bujonu ... 320 ml zeleninový vývar
sůl ...
pepř ...
250 g cherry rajčat ... 250 g cherry rajčata
2 avokáda ... 2 avokáda
150 g mozzarelly ... 150 g mozzarelly
hrst rukoly ... 100 g rukoly
---
Na dresink:
1 lžíce pesta ... 1 lžíce pesta
1 lžíce citronové šťávy ... 1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce olivového oleje ... 3 lžíce olivového oleje

Poznatky:
* kuskus:vývar = 1:1,6 (Když použijete málo vody, nezměkne, když moc, slepí se a rozměkne.)
* Kuskus odměřte a zakápněte větším než významným množstvím dobrého oleje. Pak vidličkou míchejte tak dlouho, až se všechna zrnka obalí tukem.
* Volte raději plochou a širokou nádobu. Když totiž vezmete tradiční mísu, spodní vrstva hotového kuskusu bude vlivem velké váhy nad ní poměrně upěchovaná, slepená, v krajním případě až nepoužitelná. Takže raději všechno rozprostřete spíš do šířky, ať se vám kuskus u dna nemačká.
* Kuskus by měl být při bobtnání a měknutí přikrytý, aby se zapařil. Pomůže mu to v kyprosti.

Kuskus nasypte do kastrůlku nebo do jiné širší, ploché nádoby (u mě pánev s pokličkou), zalijte olejem, osolte (pozor pokud je vývar slaný, tak raději ne nebo málo) a promíchejte vidličkou, dokud se zrníčka rovnoměrně neobalí tukem.

Takto připravený kuskus zalijte odměřeným vývarem a zakryjte dobře padnoucí pokličkou. Dopřejte mu 5 minut odpočinku. Kuskus by měl být po celou dobu zakrytý a stát mimo zdroj tepla. Kuskus by měl krásně nasáknout veškerou tekutinu.

Měkký kuskus načechrejte a prohrábněte vidličkou, nejlépe to jde dvouzubou, která má svou zásadní funkci při porcování masa.

Cherry rajčátka přepůlíme, smícháme s rukolou, natrhanou mozzarellou a avokádem nakrájeným na kousky. Vše promícháme s kuskusem

Připravíme dresink: všechny na něj potřebné ingredience postupně našleháme v misce. Dresinkem zalijeme kuskus, načechráme ho vidličkou a podle chuti osolíme a opepříme.

staraid

Díky moc, mám tu vnoučata a něco podobného si přála. Já jsem přes maso, tak takové recepty jdou mimo mě. Chtěla jsem něco vyzkoučeného a ne jen stáhnout recept z netu. Děkuji moc.

hodnocení

0x

Dnes jsem tento kuskus objevila v Blansku v Kauflandu - a opravdu dnes poprvé! Tak jestli si uděláte výlet do Moravského krasu, tak se tam můžete stavit. A recept zde napsaný, také hned využiju. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]