Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik zaplatit kadeřnici?

Od: xsdf odpovědí: 14 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat kolik bych měla zaplatit kadeřnici. U nás na intru máme kadeřnici, teprve studuje, ale je moc šikovná. Dříve mě stříhala zadarmo, ale teď by něco chtěla, což samozřejmě chápu, ale ona sama si neřekne kolik. Chci pouze ostříhat ofinu, což ji zabere tak 5 minut, kolik myslíte že bych jí měla dát, aby se neurazila a abych ji ani nepřeplatila. Děkuju za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

50 Kč je za ostříháni ofiny moc.

Dejte jí 10 nebo 20 korun.

doplněno 07.01.13 19:29:

Ceny v kadeřnictví jsou jiné, než ceny v učňovských kadeřnictvích. Kromě toho i v leckterém kadeřnictví přistřihnou ofinu zadarmo.

20 Kč je pro učnici až až.

artik*
hodnocení

1x

dejte jí 50,- a aŤ vám dá doklad *smich* , jinak to dělá na černo :D

uska*

artiku - takovou odpověď od vás zde na poradně čtu vícekrát.

P.S. na černo nic nedělá, chce to jen trošku číst zákony, může si vydělat 10 - 15 - i 20tis a to bez daní, bez dokladů ...

Tak přestaňte zde psát nesmysly. To jí tu dvacku závidíte? Najděte si také přivýdělek.

janoname*

uska: ARTIK nepíše žádný nesmysly - to spíš VY!

Takto "vydělané" peníze může odečíst od základu daně, ale nejdřív je musí přiznat! Jinak to jsou peníze vydělané skutečně "na černo"!

Chce to si trochu přečíst zákony, uska...

Navádíte tu - zcela bezprecedentně - k daňovým únikům. A je jedno, jestli se jedná o "dvacku" nebo o jinou částku...! To nemá se záviděním NIC společného. Natož s arogantní "radou", aby si ARTIK taky našel nějaký "přivýdělěk" (rozuměj "černotu na přilepšení...")

Ufff...*zed*

martinaa*

Bože, bože... ta dvacka je pro studentku fajn (když bude zákazníků víc) a dobře, že se nějakými daněmi nemusí zaobírat. Stejně jako myčky oken na čerpačkách apod.. daňové úniky? To těch pár peněz studentům , kteří půjdou do důchodu v 75 letech, fakt nepřejete?

Nebo tolik pohrdáte prací na černo (asi jste ještě nikdy nebyl takzvaně v pr...)?

V 75 letech... :D

Bláhová to žena ta Martina.

já bych jí dal 50 kč přecejenom je to student a autobus neni taky zadarmo a troško si alespon přilepší přecejenom studenti těch peněz nemají moc ;)

uska*

Ach bože, já nikoho nenavádím - není k čemu. Jelikož u této kadeřnice jde o náhodilý - příležitostný příjem, nejedná se o podnikatelskou činnost, vztahuje se na ni (jako na nás všechny) Zákon o dani z příjmu... viz

(3) Od daně jsou, kromě příjmů uvedených v § 4, osvobozeny
a) příjmy podle odstavce 1 písm. a), pokud jejich úhrn u poplatníka nepřesáhne ve zdaňovacím období 20 000 Kč; ...

artik*

to ,ale není nesmysl .Mam své práce dost tak já rozhodně níc nehledám . Ještě poprosím odkaz na ten zákon ,abych se poučil

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Taky bych jí dala to pade, sice je to "víc", ale příště, až budete potřebovat ostříhat narychlo, nebo něco speciálního, tak vám jistě vyjde vstříc... Mám známou kadeřnici, za stříhání, barvu a melír si řekne třeba 250 Kč, tak dorovnávám do stovky nahoru... Přece jen - je to známá, pořád je to za levno a přístě, až budu potřebovat, mě zase ráda vezme (klidně i přes zavíračku...)

ron*
hodnocení

0x

Ahoj.

Pokud to opravdu bude jen 5 minut, dala bych jí asi 50 Kč. Myslím, že ji nepřeplatíte, u kadeřnice byste dala i za 5 minut mnohem víc. Navíc neplatíte jen její čas, ale šikovnost.

dericcaster*
hodnocení

0x

Trošku jsem mrknul po netu a běžná cena je tak kolem 30 - 50 Kč. Jsou ale i nabídky za 180.- :) . Myslím že pro studentku je těch řekněme 20-40 Kč tak akorát.

hop®
hodnocení

0x

No, když jsem jako mladej chodil na stříhání k učnicím, tak si braly 3 koruny...

Dneska když se nechám jako kluk ostříhat, tak mi účtujou 60 až 70 kaček, protože si nevymejšlím nesmysle...

Nechávám sto a všichni jsme spokojeni...

hodnocení

0x

Za ofinu bych jí dala tak nejvýš dvacku.

U nás v sousední vsi je velice příjemná a šikovná kadeřnice. Měla mraky zákazníků. Ostříhala mě pokaždé na sucho za 40 korun. A pěkně. Bohužel, naposledy někdy loni zjara. Potom odešla do důchodu. Chápu, že si chce odpočinout, ale chybí mi.

Proto jsem zašla ve městě do pánského holičství, kam chodí i ženy. Také na sucho, oštulcovala mě jako kozu a řekla si 95 korun. Je jasné, že každý dá stovku. Manželovi se to vůbec nelíbí, mám hlavu jako tenisák. Jediná výhoda je, že mi to bude dorůstat nejmíň rok a nemusím tam dlouho chodit.:D

Pro Hopa: jsem asi o něco starší - chodívala jsem se jako dítě dát ostříhat k Božce, která se učila na kadeřnici. Maminka mi na to pokaždé dala KORUNU. A Božka byla spokojená. :)Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]