Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zruseni povinnosti prokazat se testem NSS

Od: petras* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, dost často narážím na tvrzení, že NSS zrušil povinnost prokazovat se např. v restauraci provedeným testem. Doteď mi to bylo jedno, prostě jsme si, když už jsme někam výjimečně šli, udělali samotest a hotovo, však se z toho nepose*em. Ale po dnešním článku o tom, že už budou platit jen odborně provedené testy, mi už fakt došla trpělivost. Proto by mě zajímalo, kde najdu důkaz o tom, že požadovat po hostech negativní test, ať už od policie, nebo od hygieny, je nezákonné, a tudíž nevymahatelné. Googlím všechno možné, ale vždycky mi to ukazuje jen zrušení povinnosti nošení roušek, což je mi buřt. Zajímalo by mě právě tohle, restaurace a hotely...
Kdyby někoho napadlo psát, že nikoho z vás ještě nekontrolovali, tak to vím, po nás nikdo nic nechtěl ani v hotelu ani v restauraci, ale náhoda je blbec a tihle už fakt jen hledají, jak uškodit obyčejným lidem. Tak prosím opravdu jen radu nebo tip na nějaký článek apod., ideálně přímo z oficiálních stránek. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Vůbec si nemyslím, že přísnější opatření má uškodit obyčejným lidem. Naopak! Stačí se podívat na situaci v loňském roce. V zájmu kdejakých hospodských křiklounů se zrušila hygienická opatření a letos tu máme po dalších vlnách epidemie dluh, který bude splácet několik generací právě těch obyčejných lidí. Kdo chce sedět v hospodě a zblízka někoho překřikovat, měl by být povinně očkovaný. V současnosti to už není problém.

petras*
hodnocení

Nauc se nejdriv cist. Diky.

tomas13
hodnocení

0x

O zrušení testů NSS jsem neslyšel.

Zato jsem zas slyšel, že policie nemůže chtít informace podlehající lékařskému tajemství (certifikát o očkování). Zase jsem ale nenanrazil na konkrétní paragrafy atd...

petras*
hodnocení

To ano, udajne policie nesmi chtit videt test nebo jiny lekarsky dokument, ale pracovnik KHS ano, zatimco ten zase nema pravo hosta legitimovat, na rozdil od te policie. Ale oni chodi spolu. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]