Nejste přihlášen/a.
"práce mám skoro porad málo"
"Vidím, ze nedělám zrovna nepostradatelnou praci, cítím se docela zbytečná.."
Co by jiní lidé za takovou práci dali. Do práce se chodí vydělávat peníze, ne se tam bavit. Jestli máte pohodovou práci, můžete být ráda, že máte možnost realizovat se v jiných oblastech života (rodina, koníčky apod.) a chodit domů s čistou hlavou. Nebo vážně chcete mít nepostradatelnou a zodpovědnou práci, kde každá vaše chyba může stát někoho v lepším případě spoustu peněz a v horším případě zdraví nebo život? Chcete být neustále ve stresu z toho, abyste něco nepokazila, mít z práce nervy v kýblu, špatné spaní a riskovat, že si z toho všeho uženete nějakou rakovinu, neurologickou poruchu nebo syndrom vyhoření?
Co by jiní lidé za takovou práci dali.
Asi by moc nedali, protože taková místa jsou většinou velice špatně placená.
danko, jak kdybyste mi četla myšlenky. Já zrovna přemýšlím zda v současné práci zůstat. Stres, velká hmotná zodpovědnost, noční pohotovost, nervy mám neustále na pochodu. Chtěla bych si jít někam na čas odpočinout i za tu cenu, že bych měla míň peněz.
Zdravím,
taky jsem byl zaměstnán ve firmách, kde jsem některé kolegy musel "přemlouvat" ke spolupráci. Doporučuju, zkusit najít jiné zaměstnání.Možná bude určitý problém, zdůvodnit při případném pohovoru na potenciální nové zaměstnání, proč chcete v současném zaměstnání skončit ve zkušební době. Myslím si, že je potřebné si nějak přirpavit to zdůvodnění tak, aby jste na nějakém dalším případném pohopvoru mluvila souvisle a s jistotou a aby to současně nevypadalo jako výmluva.
Možná lze případné ukončení v současném zaměstnání zdůvodnit nějak takto: Do současného zaměstnání jsem nastoupila přibližně před měsícem/dvěma měsíci/ ... s přepokladem, že ... Ale během té doby, kdy pracuji v současném zaměstnání, jswem zjistila, že ...
---
Nemyslím si, že by bylo vhodné, mluvit na pohovoru o svých pocitech, že se v novém zaměstníní cítíte zbytečná apod.
Spíše je potřebné, sdělit objektivní fakta - tedy ve Vašem případě to, že kolegové nespolupracují atd.
Doporučuju, rozhodnout se co nejdříve, zda v tom současném zaměstnání skončíte nebo ne. Myslím si totiž, že pokud při případném pohovoru na nové zaměstnání řeknete, že důvodem k ukončení současného zaměstnání je např. špatná spolupráce ze strany kolegů, tak by působilo dost nedůvěryhodně to, pokud byste čekala s výpovědí až na konec zkušební doby.
Obecně to může v některých firmách při příjímání zaměstnanců být tak, že pokud někdo v nějaké firmě dal výpověď např. v posledním týdnu zkušební doby, tak to někomu může připadat jako vypočítavost.
Obecně je ale taky fakt, že v posledních letech je na trhu práce intenzivní poptávka po určitých pracovnících,takže personalisti (manažeři) v mnoha firmách příliš neřeší důvody, proč někdo někde ukončil pracovní poměr ve zkušební době.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.