Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
potřebuji zjistit, jak je daněný mimořádný výběr ze životního pojištění? Již podruhé mi pojišťovna vyplatila za plnění po úraze směšnou částku a teď mi k tomu přišel výpis o stavu ŽP a ty poplatky, co si tam účtují jsou nehorázné (náklady skoro 4000,- za rok a za co? + poplatky za úrazové a životní pojištění), proto jsem se rozhodl ŽP definitivně zrušit. Vím, že prodělám dost peněz, ale ŽP u nechci.
Co je lepší? Nejdříve zažádat o maximální mimořádný výběr a pak podat výpověď nebo podat výpověď bez MV?
Vím, že odbytné je daněno 25%, ale nevím jak je daněn mimořádný výběr? Je daněný jen 15% nebo jak to je?
Děkuji
Ani jedno. V nejhorším se domluvit na snížení nebo nějaké podobné možnosti. Nedělejte se zbrkle sám ale nechte si poradit od odborníků kteří s produktem co máte mají zkušenosti. Zbrklou akcí na vlastní pěst jen proděláte.
Četl jste, že vím, že přijdu o peníze a chci tu pojistku zrušit? Kamarád když rušil před lety ŽP, tak mi řekl, raději teď přijdu o 20.000,- než tam budu strkat pořád peníze a pak za celou dobu přijdu o 100.000,-.
Odborníci z pojištovny samozřejmě budou tvrdit, že je to nevýhodné a jestli si uvědomuji rizika, že budu nepojištěný. Hledám informaci, jak se daní MV a co je lepší? Vybrat nebo vypovědět? Jedno anebo druhé bude výhodnější.
Pokud nevíte, tak zbytečné komentáře mi neposílejte.
Pojištění není houska na krámě. Pokud tajíte název produktu, tak se ani nedá věnovat drahý čas jeho studiu aby se dalo kvalifikovaně odpovědět. Vše ostatní budou jen dohady.
A ten váš kamarád bere ty své informace odkud? Je to nějak odborně podloženo nebo nějaký HOAX?
Psal jste, že se mám obrátit na odborníky, ne že chcete věnovat drahý čas studováním produktu, abyste mi pak mohl kvalifikovaně odpovědět. Princip ŽP je u všech pojišťoven stejný, název produktu není podstatný, protože podmínky u každé smlouvy mohou být jinak nastaveny. Snažím se zjistit jak je MV daněný? Nikde to nemůžu dohledat, odbytné 25%. Ptám se někoho, kdo se v tom vyzná, má zkušenosti, co je výhodnější - výběr nebo odbytné? A to je zase u všech produktů stejné. Rozumíte mi, nic jiného řešit nemám zájem.
Kamarád když smlouvy rušil, tak působil v oboru, takže měl informace odborně podložené a pak rušil ŽP celé rodině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.