Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dorty a kolace na svatby pečené doma

Od: spynfo® odpovědí: 10 změna:

bry den,

jedna pani dela doma dorty na svatby a oslavy. Lidi si pro to jezdi k ni domu.

Jak to resi s hygienikem?
A co pokladna?
A dalsi predpisy?
Diky moc za vase odpovedi. Hezky den.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Spynfo nač peníze? Mamka je 70ti letá důchodkyně začala z ničeho, prostě pekla na Vánoce a kamarádky přišli, ochutnali a zda by jim neupekla. Vzala si zálohu na suroviny a nepotřebovala nic do začátku.Totéž i se svatbama, zákazníky nehledá příjdou sami.

lidus*
hodnocení

0x

Co by řešila?, peče tomu kdo chce a kdo nechce tak k ní nechodí. Maminka peče na svatby a narozeniny pro známé doma v kuchyni, píše si co dá za suroviny, něco přidá za elektřinu a práci a zatím jsou všichni spokojeni.

cyril*
hodnocení

0x

Myslím, že nejlepší odpověď dostanete, když se zaptáte dotyčné paní osobně. Jinak závist - to je něco!

hodnocení

paneboze, jaka zavist?

Jsem se inspiroval, mama je v duchodu.

Chci se vyhnout problemum s uradama.

Tahle pani dela na urade, tak asi kontroly mit doa nebude,

my ano. Chci se vyhnout pokutam.

Tot vse, co se tyka zavisti, ocekavam ji spise smerem k nam,

a proto ocekavam kontroly.

Proto jsem se ptal, jestli je mozne doma pect oficialne.

lidus*

Maminka pokud peče dobře tak ať začne doma pro známé, ti si to řeknou a pošlou jí další zákazníky. Kontrole řekne pokud nějaká příjde, že peče zadarmo jen pro rodinu a známé.Mít doma legální provoz to je na dlouhou trať, místnost na syrová vejce, chladící boxy na všechno zvlášť, místnost zase chladící na upečené a td...

hodnocení

diky moc,

tak uz vim, ze to nebude za nasich financnich podminek mozne.

Mama to delat nebude, ponevadz je strachpud :)

A ja muzu zas premyslet nad necim jinym, co by slo.

Dik, dobra odpoved.

pt®

Spynfo, zřejmě maminka chtěla péct pro výdělek a tudíž pravidelně. V tom případě se nedivím, že má obavy, protože by jí opravdu mohl někdo poslat kontrolu a to není legrace. Může péct známým, rodině, přátelům, ale jinak raději ne. Moje známá má kantýnu, přišla jí kontrola, a když chtějí něco najít, tak najdou. Pak hrozí pokuta a přijde rozhodování, zda se takové podnikání vyplatí, nebo je ztrátové. Je škoda, když spousta žen je dobrých kuchařek, ale nemají buď finance, anebo podmínky ke svému podnikání. PT /stařenka/

cyril*

Tak proč se tolik babráte s něčím, co se Vás vůbec netýká? Příště se pokuste položit dotaz lépe, abyste dostal odpověď na to, co chcete a ne na to, co píšete.

myse*

ne, musíte péct doma neoficiálně. Takzvaně "pro přátele", tzn. bez paragonu, bez účtu.

hodnocení

jestli to bude mozne podle zakona pect v domacim prostredi

(hygiena, a jine slozky kontrolni, napr. hasici, atd),

tak bych byl rad, kdyby mama mohla zacit pect pro jine lidi

za uplatu.

Ona si netroufa, protoze se boji kontroly a pokut.

Tak jsem se ptal na moznosti, jak by to slo.

Spis jsem tady hledal rady...

Nechci jit zatim ptat se na urad, protoze tam dela ta pani

a ji by se to ihned doneslo. A mozna by pak hned nastaly problemy

treba s tema hasicema :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]