Nejste přihlášen/a.
bry den,
jedna pani dela doma dorty na svatby a oslavy. Lidi si pro to jezdi k ni domu.
Jak to resi s hygienikem?
Myslím, že nejlepší odpověď dostanete, když se zaptáte dotyčné paní osobně. Jinak závist - to je něco!
paneboze, jaka zavist?
Jsem se inspiroval, mama je v duchodu.
Chci se vyhnout problemum s uradama.
Tahle pani dela na urade, tak asi kontroly mit doa nebude,
my ano. Chci se vyhnout pokutam.
Tot vse, co se tyka zavisti, ocekavam ji spise smerem k nam,
a proto ocekavam kontroly.
Proto jsem se ptal, jestli je mozne doma pect oficialne.
Maminka pokud peče dobře tak ať začne doma pro známé, ti si to řeknou a pošlou jí další zákazníky. Kontrole řekne pokud nějaká příjde, že peče zadarmo jen pro rodinu a známé.Mít doma legální provoz to je na dlouhou trať, místnost na syrová vejce, chladící boxy na všechno zvlášť, místnost zase chladící na upečené a td...
diky moc,
tak uz vim, ze to nebude za nasich financnich podminek mozne.
Mama to delat nebude, ponevadz je strachpud
A ja muzu zas premyslet nad necim jinym, co by slo.
Dik, dobra odpoved.
Spynfo, zřejmě maminka chtěla péct pro výdělek a tudíž pravidelně. V tom případě se nedivím, že má obavy, protože by jí opravdu mohl někdo poslat kontrolu a to není legrace. Může péct známým, rodině, přátelům, ale jinak raději ne. Moje známá má kantýnu, přišla jí kontrola, a když chtějí něco najít, tak najdou. Pak hrozí pokuta a přijde rozhodování, zda se takové podnikání vyplatí, nebo je ztrátové. Je škoda, když spousta žen je dobrých kuchařek, ale nemají buď finance, anebo podmínky ke svému podnikání. PT /stařenka/
Tak proč se tolik babráte s něčím, co se Vás vůbec netýká? Příště se pokuste položit dotaz lépe, abyste dostal odpověď na to, co chcete a ne na to, co píšete.
jestli to bude mozne podle zakona pect v domacim prostredi
(hygiena, a jine slozky kontrolni, napr. hasici, atd),
tak bych byl rad, kdyby mama mohla zacit pect pro jine lidi
za uplatu.
Ona si netroufa, protoze se boji kontroly a pokut.
Tak jsem se ptal na moznosti, jak by to slo.
Spis jsem tady hledal rady...
Nechci jit zatim ptat se na urad, protoze tam dela ta pani
a ji by se to ihned doneslo. A mozna by pak hned nastaly problemy
treba s tema hasicema
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.