Nejste přihlášen/a.
Já tedy nechci být politicky nekorektní, protože dneska je taková doba, že pomálu abyste pachatele neurazili natož poškodili. Já bych osobně v takové stiuaci bral po ruce všechno, čím se mohu bránit. Asi bych neřešil v tu chvíli, jestli mám nebo nemám ten správný pepřák. Buďte připravena i třeba s deodorantem, a doufejte, že Vás nikdo nenapadne.
Kterého města? V ČR snad nikde není přes den tak nebezpečno. Zažil jsem dotazy Američanek jedoucích do ČR, jestli je třeba pepřák (mace). Vysvětlil jsem jim, že tady zatím nemáme "ghettos" a "gangstas" a pepřák nevyužijí. Američané zde žijící kvitují, že je tu bezpečno. Tedy zatím.
Pár obecných rad pro cestovatele: nebýt nápadný (šperky, luxusní oděv, atd.), neukazovat peníze na ulici, mít většinu peněz v moneybeltu a jen pár v peněžence pro uspokojení zloděje či lupiče, vyhnout se potenciálně problémovým osobám, mít boty vhodné na útěk. Na improvizovanou obranu se dají použít třeba klíče nebo kovová propiska (lze ji skrýt v ruce).
Tuhle říkali v televizi - prostě píchnout do očí prsty. Spousty lidí to nenapadne, hodně má blok to dělat, ale oko to vydrží a hrozně to bolí. Člověk získá čas a může utéct.
Pepřák,slzák nestojí zas tolik a je malý,vejde se do kabelky,tak si ho kupte nebo si napište ,,Ježíškovi,, a nebudete muset ,,tahat,,velký sprej.Já mám 2 a jeden i s ostrým světlem.
No teď jde o to, jestli se tomu pachateli do očí trefíte. On když Vás někdo přepadne, tak asi nebude čekat, než to správně namíříte. Ještě jsem teda přepadená nebyla, ale nedovedu si představit tu situaci, kdy po mně někdo skočí a zaútočí, jak bych v rychlosti a stresu hledala tu lahvičku, zjistila napřed směr střiku, a asi bych to do očí nakonec stříkla sobě. Já bych se raději dala do takového řevu, že by se dotyčný tak lekl, že by vzal do zaječích. Také můžete zkusit kopat a trefit se mu do rozkroku, to by snad bylo účinnější. Ale nejlepší by bylo, abyste se v noci nepotulovala na odlehlých a liduprázdných místech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.