Nejste přihlášen/a.
Jste go*vado co chce vydělat na covidových odměnách.Peníze vraťte a po přepočítání možná něco dostanete.Taky se může stát,že už nikdy nedostanete žádné prémie a odměny - jsou to beznárokové částky - a budete dostávat jen a pouze plat dle toho vašeho zákona a nic navíc.
Hm,tak to jste dost narazil.Víte co je mojí prací? Starání se o manželku v třetím stádiu demence 365 dní v roce-sedm dní v týdnu-dvacet čtyři hodin denně,ktará je na invalidním vozíku. Víte kolik mám plat? Nula.Nikdo mi žádný plat nedává.Kdybych měl 23000,-Kč hrubého tak bych tancoval na stole a jel taky na dovolenou a ještě si přisvojoval peníze co mi nepatří.Takže se starám o nemofoucího řčověka,ale ne za peníze.Dělám to zdarma.
blbě nekecej. Pokud se o někoho staráš jak říkáš 365 dní 7 dní v týdnů 24h denně jistě pobíráš dávky nevím jak přesně se to jmenuje péče o osobu blízkou či tak nějak
jericho: Jste neznalec a píšete hloupost.Příspěvek totiž náleží osobě o kterou je pečováno nikoliv osobě která péči zajišťuje.
I.stupeň lehká závislost 880,-
II.stupeň středně těžká závislost 4.400,-
III.stupeň těžká závislost 12.800,-
IV.stupeň úplná závislost 19.200,-
Samozřejmě, že jsou to peníze nemocného, ale určeny na platby ošetřovatele např. a různé potřeby.
Vy žádnou radu nepotřebujete, jen potřebujete, abychom s vámi pěli stejnou písničku, tu vaši !
Ale přesto, sám jste vložil vyjádření, kde v druhém odstavci se píše xxxx pokud nevěděl atd. To by vaše IQ muselo být o polovinu menší, abyste nevěděl, že z odměn se musí strhávat odvody. Odvody na vaší měsíční výplatnici byli menší ( o odměnu ), byly v běžné výši jako každý měsíc. Takže vy jste věděl, že je něco špatně. Tohle nedokážete a do tří let to z vás zaměstnavatel dostane. Myslím, že celé tři roky v zaměstnání nevydržíte. Vždy se něco najde abyste dostal "hrubé porušení pracovní kázně" a vyhazov. To se vám pak sakra bude špatně hledat nové zaměstnání.
Běžte do účtárny a domluvte si splátkový kalendář.
Na to, že se v tom nevyznáte, tak si chcete přivlastnit peníze, které vám nepatří nebo myslíte, že to účetní zaplatí ze svého za vás. Nikdy jste vy chybu v ničem neudělal?
Vy se v tom nevyznáte a radíte účetní, jak postupovat v řešení chyb. Zajímavé.
Vám se líbí odpověď:
Peníze si nechte, nikdo to po Vás nemůže chtít.
Takto by to bylo správně, ale jen z Vašeho pohledu. Vy jste ale dostal neoprávněně vyplacenou část mzdy a musí být vrácena. Buď dobrovolně, nebo právem.
Rád bych věděl, zda na to mají nárok, jelikož chybu udělala účetní a my se v tom nevyznáme
Ano, mají na to právo.
Dle práva, jsem je v dobré víře použil** podle jakého práva?
že na překvapivou dovolenou nepojedou***opravdu se jedná o tak velkou částku? Kolik to je.
Jen si ten článek přečtěte do konce, i poslední odstavec.
Tady najdete odpověď:
Spíš bych řekla, že vracet nebudete. Ale nejsem právník.
Já jsem to zažila hodně dávno, kdy mi byla poslední mzda po odchodu na jiné místo poslána poštou. Po pár dnech se ozvali, že mne přeplatili a chtěli přeplatek vrátit. Maminka tehdy šla na poštu tu částku odeslat. Potkala tam náhodně známého, který tomu rozumněl a ten jí řekl, že nemají právo nic požadovat a ať nic neposílá. Neposlala a byl klid, už se neozvali.
Jistěže na to mají nárok. Resp. hodně bych se divil, kdyby ne. Možná nemají nárok požadovat vše zpátky hned (protože jste to už mohli utratit), ale chtějí to mít vyřízené, tak si vám řekli o vrácení. Jinak vám to budou strhávat dodatečně. Platby odvodů jsou nařízené zákonem a je dáno, kolik platí zaměstnavatel ze svého a kolik strhává zaměstnancům. Opravné položky různých plateb jsou běžně používané.
typicky financne negramotny clovek, premysli jak koho ojebat, a kdyz nahodou dostane premie tak je honem utrati :D financni rezerva ti nic nerika? pak klekne pracka a kazdy kupuje nejlevnejsi a na splatky protoze nema nic bokem, super priklad pro decka, co z nich asi tak vyroste
Účetní se vás na nic ptát nemusí a ani nemusí žádat o vratku. Z další výplaty vám dodatečně strhne peníze na daně a odvody. To je celý. I mne se to už stalo a vůbec mne nenapadlo se nad tím pozastavovat natož spekulovat jak to obejít. Jsme lidi, každý chybuje.
Mmch., když se tady tak rozohňujete jak je vaše práce náročná a za málo peněz, tak vám nebrání nic najít si jinou, lépe placenou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.