Nejste přihlášen/a.
Zdravím ve spolek,
je to už přesně 20 dní, co se mi stala taková menší nehoda na prsteníčku - usmekla mi ruka a narazil jsem nehtem do tenkého plechu a a rozeskl si durch část nehtu. Byla krev, bolest nic hrozného - zavázal jsem to a šel dál pracovat a dnes, po 20 dnech, mi začíná kolem trhliny ten nehet "umírat". Nehet normálně roste, ale né v místě rozseknutí.
Mám to nechat tak a starat se o nečistoty( pracuji v terénu) anebo raději někam zajít? Pokud zajít, tak kam - vůbec mě nenapadá, kdo se tím takhle zaobýrá( o nehet bych nechtěl přijít, protože příští týden mě čeká dovolená na horách)?
Děkuji za jakoukoliv radu
Lepit, lepit a lepit. Kupte si kotouček náplasti, mně na práci vyhovuje voděodolná, ale blbbě to pod ní dejchá, takže při práci zalepeno, pak odlepit a tak furt dokola. Lepší by to bylo nechat jen tak, ale bude se v tom držet špína, to už asi víte, ale hlavně člověk často někde zadrhne a hrozí nebezpečí obnovení zranění. Na chirurgii bych šel až v případě komplikací.
Budu znít jak totální vydlák, ale raději se zeptat než litovat. Nešlo by to trochu více specifikovat? Za celý život jsem byl maximálně u obvoďáka a zbytek se přechodilo.
Pro mě je chirurgie místo, kde se už řeší vážná zranění a lidově "řeže" a nedokážu si představit, že bych tam přišel s takovou banalitou, která ke všemu není čestvá ( to jsem asi měl zajít na pohotovost už v době úrazu) - ještě v Brně.
Chirurgie je odborná ambulance, kde se léčí zlomeniny, řezné rány, zhmožděniny, křečové žíly, hemeroidy, provádí se punkce a řeší různé úrazy ...
Samozřejmě, že můžete zajít i k obvoďákovi, a případně Vás sám pošle na chirurgii. Ale pokud Vám prst nehřeje a necítíte v něm tepání a škubání, tak to nebude nic vážného. Nehtové lůžko není porušeno, takže nehet Vám pravděpodobně nesleze.
V případě bolesti určitě k lékaři zajděte, nikdo se Vám tam nevysměje.
K tomu bych dodala, že nejlepší je pokrýt nehet akrylem. Taky mám prasklej nehet a bohužel to odrůstá moc pomalu a občas jsem někde zadrhla. Zašla jsem na manikúru. Tam mi to lehce zbrousili a pokryli akrylem. Nic nebolí, nic nikde nezadrhává a nehet si dál v klidu odrůstá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.