Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léčba částečně rozseklého nehtu(foto)

Od: domza odpovědí: 8 změna:

Zdravím ve spolek,

je to už přesně 20 dní, co se mi stala taková menší nehoda na prsteníčku - usmekla mi ruka a narazil jsem nehtem do tenkého plechu a a rozeskl si durch část nehtu. Byla krev, bolest nic hrozného - zavázal jsem to a šel dál pracovat a dnes, po 20 dnech, mi začíná kolem trhliny ten nehet "umírat". Nehet normálně roste, ale né v místě rozseknutí.

Mám to nechat tak a starat se o nečistoty( pracuji v terénu) anebo raději někam zajít? Pokud zajít, tak kam - vůbec mě nenapadá, kdo se tím takhle zaobýrá( o nehet bych nechtěl přijít, protože příští týden mě čeká dovolená na horách)?

Děkuji za jakoukoliv radu

Léčba částečně rozseklého nehtu(foto)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Lepit, lepit a lepit. Kupte si kotouček náplasti, mně na práci vyhovuje voděodolná, ale blbbě to pod ní dejchá, takže při práci zalepeno, pak odlepit a tak furt dokola. Lepší by to bylo nechat jen tak, ale bude se v tom držet špína, to už asi víte, ale hlavně člověk často někde zadrhne a hrozí nebezpečí obnovení zranění. Na chirurgii bych šel až v případě komplikací.

joudic*

lepit lepit, ale ne paskou ;)

alena1
hodnocení

2x

Kam se s tím chodí, no přece na chirurgii. Určitě tam zejděte, než se Vám rozjede zánět.

domza

Budu znít jak totální vydlák, ale raději se zeptat než litovat. Nešlo by to trochu více specifikovat? Za celý život jsem byl maximálně u obvoďáka a zbytek se přechodilo.

Pro mě je chirurgie místo, kde se už řeší vážná zranění a lidově "řeže" a nedokážu si představit, že bych tam přišel s takovou banalitou, která ke všemu není čestvá ( to jsem asi měl zajít na pohotovost už v době úrazu) - ještě v Brně.

alena1

Chirurgie je odborná ambulance, kde se léčí zlomeniny, řezné rány, zhmožděniny, křečové žíly, hemeroidy, provádí se punkce a řeší různé úrazy ...

Samozřejmě, že můžete zajít i k obvoďákovi, a případně Vás sám pošle na chirurgii. Ale pokud Vám prst nehřeje a necítíte v něm tepání a škubání, tak to nebude nic vážného. Nehtové lůžko není porušeno, takže nehet Vám pravděpodobně nesleze.

V případě bolesti určitě k lékaři zajděte, nikdo se Vám tam nevysměje.

joudic*
hodnocení

2x
to pomalu odroste, ale pri bezne cinnosti hrozi, ze tomu vrsku se bude chtit taky na vylet, takze prilepit vyztuhu, at uz umely nehet nebo kutilske reseni se spravne tenkym a pevnym obalovym plastem, ktery se nebude svym vlastnim pnutim chtit odchlipovat a sekundak, prvni si to muzete prolit peroxidem, ale evidentne je to uz strup. Naplasti jsou to nejhorsi a nestale reseni, ale na hory si je pribalte. Nevim co byste jako se zarostlou ranou delal na chirurgii, krome "hele, sem se sek", "pekne, to muselo bolet, tak nashle".

K tomu bych dodala, že nejlepší je pokrýt nehet akrylem. Taky mám prasklej nehet a bohužel to odrůstá moc pomalu a občas jsem někde zadrhla. Zašla jsem na manikúru. Tam mi to lehce zbrousili a pokryli akrylem. Nic nebolí, nic nikde nezadrhává a nehet si dál v klidu odrůstá.

slon

Přesně tak to dělám já.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]