Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
manžel dostal od rodičů před svatbou družstevní byt. Již za manželství ho odkoupil do osobního vlastnictví. Mám na něco po rozvodu nárok nebo je byt jen jeho?
Děkuji za odpověď.
Katula
Kdybys byla co proto...tak se na takový věci ani neptáš...ledasco to o tobě vypovídá...ne, byt je jeho, protože ho nabyl před manželstvím a navíc ho dostal darem ON
To je rada jak koleno. Nadávat tazateli... Před manželstvím žádný byt neměl. Měl jen členství v družstvě a byt si koupil /doufejme/ ze společných peněz.
já nikomu nenadávám...pouze poukazuji na morální stránku věci...že má vůbec odvahu se domáhat něčeho co by neměla
Tak zaprvé, nepotykali jsme si.
Zadruhé, nevím, co to o mně vypovídá, protože jsme ho spláceli a rekonstruovali za společné peníze dvacet let.
V dotazu jste neuvedla zásadní údaje, takže jste dostala bezcenné odpovědi. Je potřeba vědět, kdo je zapsaným vlastníkem na LV v KN a v případě, že jste do bytu investovali za dobu trvání manžeslství, jaký byl zdroj peněz a zda nemáte zúžené SJM. Bez toho to jsou jen doměnky. Zdaleka neplatí, že všechno, co je pořízené za manželství, se vypořádává polovinou a že všechno rozhoduje soud za základní poplatek.
Záleži na tom, kdo je zapsaný jako vlastník na LV v KN. Jestli je to manžel, tak připadne byt jemu. Pokud by byl koupený i z prostředků ze SJM, měla byste nárok na polovinu těchto nákladů. Jestli jste zapsáni jako vlastníci manželé, musíte se dohodnout, kdo koho vyplatí. Nejhorší varianta by byla nechat rozhodovat soud. To byste ho mohli prosoudit.
Manžel od rodičů dostal pouze příděl na bydlení v družstevním bytě.Byt však nevlastnil,byt byl ve vlastnictví družstva.Jako manželé jim vlastník bytu,-družstvo- převedl byt do osobního vlastnictví.Podle zákona musí být mzapsán do vlastnictví obou manželů.Rozvodový soud musel rozdělit majetek pro oba manžele společně.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.