Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna trvalého bydliště u syna

Od: redy* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den nevím jestli píšu na tu správnou poradnu. Mám problém se synem je mu už 21 let bydlí už půl roku v pronajatém bytě kde mu nedají trvalé bydliště, jelikož má půjčky a ted přišel o práci a je nespolehlivý chtěla bych mu přepsat trvalé bydliště na obec, mám strach že přestane platit to co má a k nám příde exekuce. Mám právo zažádat na obci aby mu tam dali trvalé bydliště. Děkuji Renata

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x
Dej si do "vyhledání dotazu" heslo "trvalý pobyt". Probírali jsme to tady.
Hezký den.

hodnocení

0x

poradte.cz/...

poradte.cz/...

Tady se odborně vyjádřil před nedávnem hawatt, zdá se to jedo řešení jednoduché, ale já z vlastní zkušenosti vím, že to až zas taková brnkačka není...

hawatt*
Problém totiž spočívá v tom, že ani přehlášení bydliště problém nemusí řešit. Exekutor nechodí jen do trvalého bydliště (byť tam bude asi jeho první cesta) ale hlavně tam, kde se "povinný" převážně zdržuje...

edera*
hodnocení

0x
Dobrý den, dovoluji si Vás oslovit z důvodu, že nyní řeším úplně stejný problém jako Vy. Chtěla bych se Vás touto cestou zeptat, jak jste pochodila a máte-li nějaké další zkušenosti. Já jsem dopisem požádala místní úřad o zrušení trvalého pobytu syna, který u nás již přes rok nepobývá. Úřad se věcí zabýval, vyžádal si svědecké výpovědi (svědky jsem navrhla), ale jak mi bylo řečeno "úřad "není nadšen tím, že by někoho dalšího měl mít hlášeného na své adrese a zároveň za něj platit poplatky (odpad,...), proto bylo naznačeno, že mou žádost zamítnou. Já se samozřejmě mohu odvolat k jeho nadřízenému orgánu tzn. ke Krajskému úřadu, což hodlám učinit, protože se mi to jeví jako porušení mých práv jako majitele objektu. Jak je možné, že místní úřad má rozhodovací pravomoc v takové to záležitost? Jeví se mi to jako střet zájmů. Proč by úřad měl rozhodnout v můj prospěch, když jemu z toho plynou jen povinnosti? Budu Vám vděčná pokud mi napíšete, jak jste dopadla Vy. S pozdravem Monika Dietrichova
monikadietrichova@seznam.cz
al bunda*

Obávám se, že máte smůlu, zrovmna v týdnu jsem někde četl, že nějaký soud rozhodl, že rodiče jsou povinni svým dětem zajistit bydlení bez ohledu na to, jak jsou děti staré - detaily už mi vypadly a nemůžu to najít.. Předpokládám, že Hawatt k tomu bude mít blíž... A buď mě doplní, nebo moje tvrzení vyvrátí.

edera*
Platí to i v případě, že je synovi 26 let a má ukončené studium?
al bunda*

Právě proto o tom píšu. Bohužel ano. Ale jak říkám, detaily si nepamatuju a nevím, kde jsem tohle viděl.
Hodně zdaru.

lu*

Dobry den,

chtela jsem se vas zeptat, jak vypada situace s odhlasenim vaseho syna? Potrebujeme to same udelat v nasi rodine a bohuzel teprve ziskavam informace jak na to. Je tedy treba v miste bydliste zajit na mestsky urad a pozadat o zruseni trvaleho bydliste?

Dekuji moc za odpoved.

Lucie.

edera*
Dobrý den, je mi líto, ale nemám zatím žádné další zprávy. Místní úřad se zatím nijak písemně nevyjádřil. Vy máte možnost napsat si žádost na svůj místní úřad o zrušení trvalého pobytu syna, budete muset doložit doklady, že byt nebo dům je ve Vašem vlastnictví nebo nájmu, navrhnout svědky, kteří Vám potvrdá, že se u Vás Váš syn již nějaký čas nezdržuje ( víc než rok ). Pak budete čekat a čekat. Zavolají si Vás k výpovědi i syna, který zajisté řekne do protokolu, že chce mít trv. pobyt u vás, zavolají si svědky a pak se nic nebude dít. Proč by si ho měli přihlásit na úřad a mít s tím starosti? Pak Vám pošlou odpověď a na tu se můžete odvolat ke Kraj. úřadu, ale jestli ten Vás podpoří to nevím to teprve budeme řešit až nám laskavě odpoví z míst.úřadu A lhůta na rozhodnutí? Nikdo Vám neřekne. Já mám situaci ještě komplikovanější, a proto ještě vyčkávám, ale pokud do konce února nepřijde od nich rozhodnutí budu nepříjemná.
lu*

Dobry den,

moc vam dekuji za informace, pomohly mi se zorientovat, ale take trochu otevrely oci, ze to opravdu neni jednoducha zalezitost. Kdybych dospela k nejake nove informaci, budu vas urcite informovat a stejne tak, kdybyste vy postoupila dale, dejte vedet. Drzim vam palce a nedejte se :). Krasny den.

Lucie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]