Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První použití EObčanky

Od: petr057 odpovědí: 3 změna:
Zdravím cca 2 roky zpátky jsem si dělal novou občanku. Dostal jsem již s čipem na eidentitu avšak ty bezpečnostní kódy jsem nastavit nechtěl (a nebo jestli se musel nastavit alespoň nějaký hlavní tak ho nevím :D ). Teď bych chtěl začít občanku používat takže asi musím zavítat na úřad pro nastavení těch kódů, že?
A na jakou kategorii se mám objednat on-line?
-Občanské průkazy - podání žádosti, oznámení ztráty, odcizení, zničení, poškození občanského průkazu?
Půjdu do Plzně (uradbezcekani.cz)
Děkuji :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když jsem přebíral občanku s čipem, tak jsem se ptal, co se stane až kódy zapomenu. Prý si budu muset pořídit novou občanku.
Mimochodem, použil jsem ji jen jednou. Pak jsem zjistil, že se mohu přihlášovat bankovní identitou, která je pro mě mnohem jednodušši.

hodnocení

0x
Na používání stejně potřebujete koupit čtečku, takže bankovní identita je jednodušší a zadarmo.

hodnocení

0x

Na úřadě mi při předávání průkazu s čipem kody nastavili a řekla mi úřednice, že se to dá udělat i později ovšem bylo to před nějakým časem. Čtečka stojí pár korun a využívám svoji občanku na portálu občana a není to nic složitého. Domluvte se tam, kde Vám OP vydali potom uvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]