Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mohl bych se zeptat, jaká je promlčecí doba, předpokládám, že ze strany kontrolního orgánu, pokud se zjistí, že firma v rámci vystavování dobropisů svou nedbalostí nikdy neuváděla do kolonky na dobropisu "důvod opravy" žádný důvod?
Děkuji Radim.
Dobrý den,
abych byl přesnější viz odkaz
pokud si rozkliknete obrázek, tak je zde sekce po levé straně "Text"a v něm napsáno ODD k daňovému dokladu č. XYZ a přímo pod tím na dalším řádku "Důvod opravy:". U této formality mi jde o to, jestli je zde nějaký postih pro firmy, které toto nevyplňují, neboť i po vyhledání různých ODD různých firem přes google mi našlo u mnoha ODD to, že se zde důvody oprav vůbec firmy nevypisují. Není mým účelem se někomu mstít, jen pochopit, jak to funguje z formálního hlediska v rámci splnění všech náležitostí. Program Pohoda jsem i sám jako demo verzi zkoušel a pokud člověk není moc pozorný, program mu to umožní uložit i bez zadání důvodu, což je chyba. Není zde ze strany programu žádné upozornění a pak může docházet k těmto problémům a sankcích. Proto mne zajímá promlčecí lhůta, pokud by berňák ,chtěl někoho trestat za tyto ryze formální chyby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.