Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Promlčecí doba v případě chybně vystaveného dobropisu?

Od: radimk odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mohl bych se zeptat, jaká je promlčecí doba, předpokládám, že ze strany kontrolního orgánu, pokud se zjistí, že firma v rámci vystavování dobropisů svou nedbalostí nikdy neuváděla do kolonky na dobropisu "důvod opravy" žádný důvod?

Děkuji Radim.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Váš dotaz je zmatený. Nevím o jakou kolonku se vám jedná. Chcete říct, že firma vystaví dobropis a na něm je jen datum, částka a číslo účtu?

Dotaz na mě působí jako snaha někoho napráskat, pomstít se mu.

Foto by nebylo?

radimk
hodnocení

Dobrý den,

abych byl přesnější viz odkaz

stormware.cz/...

pokud si rozkliknete obrázek, tak je zde sekce po levé straně "Text"a v něm napsáno ODD k daňovému dokladu č. XYZ a přímo pod tím na dalším řádku "Důvod opravy:". U této formality mi jde o to, jestli je zde nějaký postih pro firmy, které toto nevyplňují, neboť i po vyhledání různých ODD různých firem přes google mi našlo u mnoha ODD to, že se zde důvody oprav vůbec firmy nevypisují. Není mým účelem se někomu mstít, jen pochopit, jak to funguje z formálního hlediska v rámci splnění všech náležitostí. Program Pohoda jsem i sám jako demo verzi zkoušel a pokud člověk není moc pozorný, program mu to umožní uložit i bez zadání důvodu, což je chyba. Není zde ze strany programu žádné upozornění a pak může docházet k těmto problémům a sankcích. Proto mne zajímá promlčecí lhůta, pokud by berňák ,chtěl někoho trestat za tyto ryze formální chyby.

id

K dobropisu se přikládá příloha nebo odkaz k čemu se vztahuje. A FÚ je to jedno, zda máte kolonku vyplněnou nebo ne, hlavně si musíte dobropis zdůvodnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]