Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Dcera mě požádala, abych sem vložila k posouzení (obě víme, že půjde o laické posouzení) fotku s drobnými čárkami na nehtu. Nejdříve jsem hledala na internetu sama a našla snad uklidňující informace. Protože to nemá poprvé a protože to odrůstá, půjde zřejmě o typ maličké "borůvky". Přesto prosím o posouzení a případnou radu jak včas poznat, že jde o závažnější problém. Dcera momentálně nemá možnost navštívit lékaře.
Já vím, co myslíte. Melanom nehtového lůžka. Tak skvrnu sledujte, zda odrůstá a posouvá se. Pokud ano, pak je to něco jako modřina z nějakého drobného úderu na nehet nebo místo, odkud nehet vyrůstá. Já tam vidím na té kůžičce v základně taky dvě čárky, nebo se mi to zdá?
Kdyby to byl onen vzácný melanom, skvrna zůstane na fleku a nehet nad ní poroste. Pak k lékaři určitě.
Prominte, s takovou prkotinou bych k lékaři nešla, jedině tam můžete chytit něco špatného. Takové tmavé "čárečky" mám při práci na nahradě často, sundám rukavice, někam hrábnu do záhonu, tu uštípnu odkletlý kvítek nebo zálistek u rajčete a nehet se hned obarví. Pomáhá na to např. citronová štáva.
Počkejte, zda to odroste, jestli ne a bude se to šířit pod nehtem, pak to může být plíseň a zašla bych na kožní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.