Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmavé čárky na nehtu

Od: bimbam® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den! Dcera mě požádala, abych sem vložila k posouzení (obě víme, že půjde o laické posouzení) fotku s drobnými čárkami na nehtu. Nejdříve jsem hledala na internetu sama a našla snad uklidňující informace. Protože to nemá poprvé a protože to odrůstá, půjde zřejmě o typ maličké "borůvky". Přesto prosím o posouzení a případnou radu jak včas poznat, že jde o závažnější problém. Dcera momentálně nemá možnost navštívit lékaře.

Tmavé čárky na nehtu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Já vím, co myslíte. Melanom nehtového lůžka. Tak skvrnu sledujte, zda odrůstá a posouvá se. Pokud ano, pak je to něco jako modřina z nějakého drobného úderu na nehet nebo místo, odkud nehet vyrůstá. Já tam vidím na té kůžičce v základně taky dvě čárky, nebo se mi to zdá?

Kdyby to byl onen vzácný melanom, skvrna zůstane na fleku a nehet nad ní poroste. Pak k lékaři určitě.

hodnocení

2x

Prominte, s takovou prkotinou bych k lékaři nešla, jedině tam můžete chytit něco špatného. Takové tmavé "čárečky" mám při práci na nahradě často, sundám rukavice, někam hrábnu do záhonu, tu uštípnu odkletlý kvítek nebo zálistek u rajčete a nehet se hned obarví. Pomáhá na to např. citronová štáva.

Počkejte, zda to odroste, jestli ne a bude se to šířit pod nehtem, pak to může být plíseň a zašla bych na kožní.

hodnocení

Ano, také se mi to zdá jako prkotina, jen jsem na internetu našla i daleko horší možnosti. Jenže popsané jen slovem, bez fotek. Zahradu dcera nemá, ale to je méně důležité. Výslovně si přála, abych se zeptala. Vám děkuji za odpověď.

hemo
hodnocení

2x

Sú to klasické trieskovité hemoragie na nechte.Odrastie to,býva sposobené nejakým chýbajúcim minerálom,výživou.Problém neriešte,až ak by sa opakoval po odrastení.

aanonyymm
hodnocení

2x

Určitě ať si zajde na celkové vyšetření k doktorovi. Jeden můj bývalý kolega toto míval, bohužel už s ním nejsem v kontaktu, nako další projev měl ještě bíle potažený jazyk a byly to nějaké plísně, nemoh se toho zbavit.

lama*
hodnocení

2x
Dobrý den, přesně toto mívám, když se mi při nějaké práci nehet jakoby bolestivě ohne, ale nezlomí se. Myslím, že je to něco jako drobná podlitina.

hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi. Předám je dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]