Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nerozumím lékařské zprávě

Od: koakola* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

lékař mi moc neřekl co mi dělali na zákroku a že prý mi to řekne v ambulanci ale tam půjdu až v úterý. Chápu že mám utržený LCA ale dělali mi i něco s meniskem nebo?

Děkuji :)

Nerozumím lékařské zprávě

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

S meniskem jsem byla na operaci, když jsem si kus urazila při prudkém dopadu na koleno. Pouze vám mohu říci, že před operací mi lékař přesně řekl, co mi budou dělat a jak to bude probíhat. Po operaci mi to vysvětlil znova a čemu jsem nerozuměla, na to jsem se ho zeptala. To už je dvacet roků, nyní se úrazy menisku řeší asi zcela jinak. Čemu vlastně nerozumíte? Ta zpráva nevypadá nijak záhadně.

koakola*
hodnocení

no že mi na vizitě nic o menisku neřekli a najednou je ve zprávě diagnoza o menisku tak mě zajímá proč a jestli to není jen nějaká formalita nebo se s meniskem něco dělali

liska5
hodnocení

1x

Pochopila jsem, že objevili prasklý /nebo naprasklý?/ přední křížový vaz na pravém koleni. Zřejmě starší úraz. S tím můžete fungovat, ale koleno bude poněkud vratké . Píšou, že pak by byla do budoucna řešením jeho plastilka. / Překlad bez záruky.../ Ptejte se lékaře hned.

koakola*
hodnocení

tohle mi řekli na vizitě, o menisku nic takže mě překvapuje proč to teď vidím ve zprávě

liska5

Meniskus je měsíčkovitá chrupavka. Jsou v koleni dvě - z každé strany jedna. Je možné to chápat tak, že v důsledku starého zranění, při kterém došlo k ruptuře křižného vazu, je meniskus vystaven tlakům, které ho mohou rychleji opotřebit. Koleno se trochu viklá, meniskus je křehký, ty změny tam mohou být. Tak to tam napsali, jak to vypadalo...Chrupavky se časem rozvlákňují. Znám ze sportu, že kousky menisku lékaři odsávají.

hodnocení

0x

Lékařská zpráva je určena především dalším lékařům, není podstatné (a leckdy ani žádoucí) aby jí rozuměl pacient.

koakola*
hodnocení

tohle je odpověď naprosto k ničemu, nechápu proč jste ji vůbec psal

hodnocení

0x

Tedy to je od Vás hooodně nemoudré ptát se po provedené operaci co Vám vlastně dělali. To by mělo být u každého kdo jde na operaci ptát se co a jak budou dělat. Samozřejmě .-když jde o akutní ohrožení života třeba po DN , při akutním stavu atd musí lékař jednat na ne seznamovat pacienta.

koakola*
hodnocení

vím co dělali a myslím že mi řekli co bylo špatně ale překvapuje mě ta diagnoza s meniskem, to nikdo ani nezmínil, tak jestli to není jen nějká formalita nebo se opravdu na menisku něco dělalo

*zed* Nevím ,ale já bych se ptal lékaře a nenechal bych se odbít, že to vysvětlí až při 1. převazu po propuštění do DL !

koakola*
hodnocení

oni mi řekli co chtěli a hned mi vytáhli dren z toho se mi udělalo blbě a než jsem se oklepal a začal myslet už byli na druhém pokoji a můj doktor jel dom a ostatní to koleno neviděli tak těch se ptát moc smysl nemá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]