Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přibírání po lécích?

Od: rodic odpovědí: 15 změna:

Slyšel jsem, že u některých prášků je napsáno jako nežádoucí účinek, že se po nich přibírá. Nevíte někdo proč k tomu dochází? Zajímá mě to jen ze zvědavosti.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Léky dokáží zadržovat vodu, zvyšovat chuť k jídlu a částečně snížit funkci metabolismu (tedy spalovani). Neznamená to ale, že to tak bude u všech lidí. Vám to třeba nemusí udělat nic. Doporučuji ale alespoň preventivně začít dodržovat zdravý životní styl. Dále záleží na druhu léku.

liska5
hodnocení

2x

U některých zadržování vody v těle. Nebo třeba zpomalený metabolismus.

hodnocení

2x

Některé léky zvyšují pocit hladu, jiné třeba zadržují v těle vodu. Některé zpomalují spalování. Těch příčin je několik..

hodnocení

0x
O tom jestli budete pribírat nebo ne, rozhoduje především hormonální systém, takže u hormonální léčby můžete přibrat během krátké doby hodně kil, i když budete trpět hlady.
liska5

Po takových kortikoidech můžete vypadat v obličeji, jak měsíc v úplňku.

rodic
hodnocení

To jsou potom chudáci lidé. Stejně je to hrozné, máte zdravotní problém, tak berete léky a ten vám může způsobovat jiný zdravotní problém do budoucna.

Nejen v obličeji, ale i břicho, hýždě :) v podstatě klidně 10kg za pár dnů.

cutora
hodnocení

0x

rodic 11.06 -

No, ale to dělají povětšinou všechny léky. Není potřeba lidi vyléčit, ale spíše udržovat v závislém stavu. Prarodiče z obou stran se dostali i na 12 - 14 druhů léků, kdy se neustále přidávaly nové, na odstranění potíží těch předešlých a vedlejších účinků léků. Je pravda, že v nemocnici všechny léky vysadili a pacient odcházel z hospitalizace třeba jenom se 2-3 druhy.

-----------

Příklad:

Berete léky na vysoký tlak, objeví se otoky, tak dostanete léky na odvodnění, poté třeba hnědé skvrny na dolních končetinách a svědění, tak dostáváte léky na odstranění - potlačení těchto příznaků, pokud léky na odvodnění nezabírají jak mají, voda stoupá do těla k hrudníku, je zavodněná dutina břišní a plíce, dostáváte silnější a zároveň na podporu dýchání + spray, poté léky na srdce atd atd a jste adept na sanitku. A další problém psychika toho člověka, objevení se cukrovky, tak i na tohle jsou léky. Popsáno pouze, co jsme měli v rodině.

hodnocení

0x
Ano,já po antidepresivech a antipsychotikach přibrala 40 kg. Ale snažím se to dát dolů. Jde být štíhlý i na lekach...jen si musíte hodně hlídat jídlo
rodic
hodnocení

Daří se vám hubnout?

Zatím mám dole jen 4 kg,ale budu docházet na obezitologii a věřím,že si se mnou poradí. Potřebuji upravit hlavně jídlo,pohybu mám celkem dost.
Jednou už jsem na lekach zhubla 16 kg. Takže to jde,je to řehole,ale jde to.
Přestože si jídlo hlídám, mám po lécích nadváhu, jiné léky mají zase jiné vedlejší účinky, navíc mám nefunkční štítnou žlázu atd.Užívám i s tím rizikem antideprasiva, ale zase jsem v klidu. Už jsem vzdala jídlo po 3 hodinách, jím, když mám hlad, tj. třeba jen 2x - 3x denně a hodně zeleninu, snad něco zhubnu. Ráno chodím se psem, odpoledne dělám většinou na zahradě. Jím celkem zdravě, tak snad teď přes léto to půjde.Ale nahoru jde váha lépe.
Tak to já mám opačný problém. Kromě sprejů na astma žádné léky nemám, jím převážně rostlinnou stravu, žádné polotovary, jinak také maso a váha jde pořád dolů. Večer jim v jednom kuse od sedmi až do půlnoci, tak sedm kg bych přivítal a nejde to.

hodnocení

0x

Lékař by měl každému vybrat léky na míru. Je potřeba to zkoušet. Máme sousedku, která se dlouhá léta léčí na nervy. Podle prášků je její rozptyl ve váze plus minus 50 kg. Dnes jí je 70 let, v invalidním důchodě je 25 let a váží asi nejmíň, co pamatuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]