Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s nastupujícím břichem?

Od: deprik® odpovědí: 17 změna:

Je mi přes 55 let, nekouřím, nepiju, pracuju manuálně. To už se nemohu ani nažrat, aby se mi nezvětšovalo dosud malé břicho? Já vím, testosteron,,, a že prý musím cvičit na břicho. Nepiju limonády ani pivo. Nemám denně jedno teplé jídlo. Na kole už nejezdím, nebaví mne to. Tak co ještě musím či nesmím? Díky.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Když napíšeš do dotazu slovo nažrat, tak co můžeš dostat za odpovědi?

U nás se říká, že žere prase ve chlívku. Pokud chceš vypadat jako prase, tak můžeš žrát.

Pokud budeš jíst jako člověk, tak holt jíš moc a budeš se muset začít ještě více hýbat nebo omezit množství jídla a vyměnit je za zdravější stravu.

hodnocení

8x

Smíte skoro všechno.

Jen Váš denní příjem kalorií musí být v rovnováze s výdejem.

Na kole jezdit můžete, ale nemusíte. Existuje mnoho jiných sportů...

honzin*
hodnocení

5x

Bez pohybu to půjde velmi těžko, věřte mi. Jezdím na kole, běhám, chodím na dlouhé procházky. Myslíte, že mě to vždy baví? Ani náhodou. Minimálně v polovině případů se musím opravdu přinutit. Ale vím, že to dělám pro sebe a proto, že se mi zvedne fyzička a příště mě to bavit bude. Zároveň je to jediný způsob, jakým břicho dokážu držet pod kontrolou. Jenže to samozřejmě neznamená, že si dám v sobotu 60 km na kole a po dojezdu do sebe napráskám, co najdu, nebo, že se cestou stavím na pizzu a 2 piva.

hodnocení

4x

Uzeniny, tučná masa, salámy, polotovary, hotová jídla, konzervy, fast foody, přesolené, omáčky, knedlíky...?

liska5
hodnocení

2x

Právě sportovci mají testosteronu víc! Tak si nějaký ten sport, kde se prokysličí celé tělo, najděte.

Pak zpevńující cviky na břišní svaly, což je i prevence bolestí zad. Jinak uberte cukr, mouku, živočišné tuky. Já bych si ten špekový val aj masírovala, hnětla. Sousedka si kdysi objednala pás na baterky, co stále vibroval a měl ji zeštíhlit. Někdo se jen ovazuje v pase igelitem. výsledky ale neznám..

hodnocení

1x

Tak co ještě musím či nesmím?

Energii, co do sebe dostanete, musíte něčím ze sebe dostat, aby se břicho nezvětšovala. Limo a pivo je málo, co se musí vynechat.

hodnocení

0x

Mne to potkalo po 35tém roce. Zatím s tím bojuju, ale bez změny jídelníčků to nikdo nedokáže - můžete zkusit testy u lékaře, který vám také poradí, co musíte nebo můžete vyjmout ze svého jídelníčku.

riva
hodnocení

0x

Celkem zvládnutelný je přerušovaný půst. Tedy mít každý den vyhrazený blok 8 hodin, kdy se může jíst. A po zbytek času ne. Slaboši mají blok desetihodinový, tvrďoši dají i 6 hodin s jídlem. Dobře se to kontroluje a nemusí se počítat energie, ani žít o salátu a vodě.

honzin*

bože hlavně to ne! Zažil jsem u známého. Zvrtlo se prakticky na anorexii. Docela dost velký problém je zvládnout odladit čas, typ a množství večerní krmné dávky, aby se nebudil v noci nebo k ránu hladem. Omlouvám se za to označení, ale mě toto přijde totální kravina.

jo, taky mi tohle přijde blbost. Princip je v tom, že za méně hodin nedokážete sníst stejně jídla jako za celý den. Pokud budu jíst denně 8 hodin turistický salám a škvarky sním více kalorií než kdybych jedl celý den rozumně.

liska5

Tyhle delší pauzy snáze vydrží nositelé krevní skupiny O. Třeba Áčka to rozhodí. Ti když několik hodin nejí, tak mají náběh na kolapsové stavy. Taky je dobré mít v pořádku krevní cukr. Já třeba neusnu, když jsem hladová. Musím se napít aspoň kefíru...

honzin*

My se tady ovšem bavíme především o tom, že člověk by měl vést zdravý životní styl, jíst rozumně a rozumné dávky a rozumně se hýbat. Dosáhnout vyvážení výdeje a příjmu. Rozumně rekreačně sportovat. Pak žádné to naše mužské pivní břicho být nemůže.

V okamžiku, kdy začnu praktikovat tady ten půst - budu se stále sledovat, neustále se prohlížet v zrcadle a lézt na váhu, tak v tom okamžiku mám mentální poruchu příjmu. Dotyčný povzbuzen výsledkem hladovění ztratí často povědomí o rozumné hranici a nevidí to, co okolí. Opravdu není lepší jíst rozumně a normálně a trochu sportovat, případně posilovat břišní svaly?

hodnocení

0x

Nejvíce beznaděje je z cvičení břicha... toho se vyvarujte. Cvičením břicha si můžete tvarovat břišní svaly, ale rozhodně nedokážete mít z toho hubené břicho.

Když se chci pořádně najíst, jdu běhat 6-10km. Pak vím, že si můžu dát pořádnou porci jídla navíc (nebo ne, pokud chci shodit). Není důležité běhat, stačí to ujít svižnou procházkou. Jen to déle trvá, méně prožene srdce, ale spálí to kalorií skoro stejně.

liska5

Co je dobré, je jít běhat v době, kdy má přijít jídlo /večeře/. Po tom běhu je jaksi menší chuť...

hodnocení

0x

Brucho = ulozeny tuk. Skodlivy najma vnutri na organoch, zvonku je viditelna len jedna cast, horsie je to vnutri. Tuk sa uklada, lebo mate vyssi vek, malo pohybu a vela jedla. S poslednym dvoma vecami mozete nieco spravit. Cvicenim na brucho nikdy nespalite dost energie, len budete mat okrem tuku aj svaly. Odporucane su sporty ako beh, rychla chodza, bicykel ...

hodnocení

Já vám děkuji za vcelku shodné názory. Mám pocit, že zeštíhlením břicha i špeků (ale tlustý nejsem) mi to půjde i v práci svižněji a bezbolestně. Nyní čtu knížku, jak si vytvořit správné návyky. Tudíž si vytvořím návyk na to sportování. Dávám tedy otázku, jestli raději hodinu střídavým během (a zase zatěžovat tělo při stojatém zaměstnání) nebo 1,5 hodiny intenzivně na kole. (kolo zvládám, za mlada jsem jezdil). Fajn, optimismus.

První nepochopil, že slovo nažrat mělo asociovat a zdůraznit pocit bezradnosti

mate59
Výborně,držím pěsti.Radši to střídejte.Já v létě na kole a při horším počasí svižnou chůzí 12 km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]