Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Afty jak lecit

Od: anony* odpovědí: 10 změna:
Co vám pomáhá na afty. Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

0x
Corsodil
doplněno 15.07.21 20:42: Ústní voda. Nefunguje mi 10 různých gelů a přípravků. Toto mi pomohlo během dvou dnů.
doplněno 15.07.21 22:34: Pardon, corsodyl. 0,1%. Silnější je ,0,2% pod názvem parodontax
anony*
15.07.21 20:25
hodnocení

Gel?

hodnocení

0x

Homeopatika.

hodnocení

0x

Pomáhá mi pouze Mundisal gel na afty, kupuji si ho v lékárně. Urychluje hojení a utlumí bolest.

liska5
hodnocení

0x

Tady se to řešilo mockrát. Afty jsou signálem snížené imunity. Pak je na místě začít u střeva, které je sídlem velké části imunity. Střevní mikrobiom je potřeba "opravit" změnou ve stravě. A dlouhodobě v tom vytrvat. Pak se to odrazí nejen na zlepšené kondici, ale i na psychice. Říká se tomu vyčistit střevo od důsledků předchozího stravování. Zjednodušeně: Plno nevhodných potravin / sladkostí, bílé mouky, uzenin, paštík, chipsů, kečupů, ale i léků,.../ umožnilo ve střevě třeba rozvoj kvasinek..Ty nelze zcela vybít, patří tam, mají na starosti rozklad těžkých kovů. Když se ale pomnoží, tak nerovnováha trávicí trakt poškozuje. Je to mikroskopické, vždyť na jednom milimetru čtverečním je 12 jemných prokrvených klků. Takový naleptaný "sametový" povrch se pak stává snáze propustný pro škodliviny, které se tak dostanou do krve a projeví se mj. na sliznicích a kůži. A navíc taková stěna trávicí trubice nevylučuje dostatek ochranného hlenu nebo o kus dál zase neprodukuje dost enzymů, tudíž nevyužijeme vše, co sníme..

Takže přejít na tzv. středomořskou stravu, více pít jen vodu nebo do ní lžíci jablečného octa, jíst navíc saláty, česnek, ryby, mandle přes noc namočené, zelenou petržel, meloun, ananas, borůvky,... brát probiotika, nebo aspoň pravidelně zobat kyselé zelí. Kloktat či potírat afty propolisovou tinkturou. Nosit ve tváři za zubama kousíček /jako čočka/ česneku pořád a měnit ho. Chodit na vzduch do přírody, ať se tělo prokysličí. A pohodu! Neboť stres vyčerpává..

motak
15.07.21 21:55
hodnocení

0x
Tea tree

hodnocení

0x

obyčejná alpa-nanést štětičkou na aft-dva dny a je po něm!

jani*
hodnocení

0x
Dobrý den já pravidelně beru vitamin B asi už od prosince a od té doby jsem aft neměla a to jsem na ně trpěla
liska5

B - komplex se nedoporučuje dlouhodobě pro zátěž na játra. Po měsíci se má dát delší pauza. Asi bych si našla, v čem jednotlivé vitamíny B jsou, a pokračovala bych s Béčkem ve stravě. Ta souvislost tu je. Střevní mikrobiom vyrábí vitamíny B řady. A když není střevo v pořádku, tak i Béčko chybí...

hodnocení

0x

Mě byl doporučen Alunit. Zkusila jsem jej a do dvou dnů jsem měla klid. Až pak jsem zjistila, že je velmi multifunkční a používá se na všechno možný. Má hodně silné stahující účinky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]