Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paragraf 55 na nedodržení výpovědní lhůty

Od: davidkral® odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám současně dva HPP. Jeden zaměstnavatel mi nechce ukončit HPP ihned a trvá na tom, pokud odejdu bez toho, aniž bych vydržel dvouměsíční výpovědní lhůtu, dá mi paragraf 55. Ohrozí to nějak ten druhý HPP? Můžou mě vyhodit v té druhé práci, když mi dá první zaměstnavatel paragraf?
Díky...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Samozrejme ze muzou, kdyz jsi tam ted nastoupil, od toho maji zkusebni dobu. Na to muzou byt dva pohledy. 1. Podrazil zamestnavatele, takoveho nechceme. 2. Riskoval prusvih kvuli tehle praci, toho si cenime.

hodnocení

0x

Dobrý den. Takovýto postup nedoporučuji. Hrubé porušení pracovní kázně by pro Vás mohlo znamenat i to, že zaměstnavatel by po Vás mohl chtít vymáhat škodu, pokud byste mu ji svým jednáním způsobil. Druhý zaměstnavatel Vás může propustit i z jiného důvodu a pak můžete mít problém s hledáním zaměstnání jiného. Radím - dodržte výpovědní lhůtu.

hodnocení

0x

A jak se to dozvědí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]