Nejste přihlášen/a.
Vakcína jako taková Vás proti viru nechrání (není to lék, jako třeba antibiotika), ale vyprovokuje imunitní systém k tvorbě protilátek. K vytvoření dostatečného množství protilátek organismus potřebuje určitý čas - to je těch 14 dní. Teprve pak je imunitní systém schopný plnit svou funkci a zajistit bezinfekčnost.
Protilátky v těle časem ubývají. Proto se uvažuje o 3. dávce, která má po určité době přimět zlenivělý imunitní systém k opakované tvorbě protilátek. Je to prakticky stejné, jako očkování proti tetanu, nebo klíšťové encefalitidě, jen interval je výrazně kratší (protože nikdo zatím neví, jak rychle budou protilátky ubývat).
Kdo žije v současnosti a občas si poslechne nebo přečte informace o tom, že se momentálně šíří agresivnější mutace viru, tak ten si dokáže domyslet proč se uznává pouze kompletní očkování.
A po druhém očkování jsem dostal certifikát a žádných 14 dnů jsem čekat nemusel. To platí možná pro zahraniční cesty.
Když si tělo po očkování vytváří protilátky, tak by to v případě styku s dotyčným co by byl nakažen mohlo mít mírnějí průběh nemoci.Tomu mám rozumět, že očkovaný člověk druhou dávkou může sice to chytit nebo dále přenést, ale celková nálož viru by mohla být oslabena a imunitní systém by si s tím snadněji poradil.Má po očkování potom význam se chodit dále testovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.