Nejste přihlášen/a.
Tyto injekce mi doporučuje moje lékařka z revmatologicko - osteologické ambulance.. Mám z nich obavy po přečtění přibalového letáku a tak by mne zajímaly poznatky a zkušenosti z jejich aplikací u žen, které je braly, hlavně jestli pomohly a v jakém časovém horizontu. Předem srdečně děkuji.
Nechte si vyšetřit vitamín D - z krevního odběru. Ženy s osteoporozou mají mít v normální hladině Déčko a některé minerály. Byla jste na odběrech? Vápník...
Děkuji Vám za radu, na odběry chodím, ale hladinu vit. D nemám zjištěnou, požádám o to. Přeji vše dobré.
Neznám, ale taky jsem si přečetla příbalový leták a chápu Vaše obavy. To jste na tom tak moc špatně? Chodíte? Máte pohyb na sluníčku? Nemáte to v souvislosti s jinou chorobou či s braním léků. Řešili jste potraviny vhodné a nevhodné? Nedovedu si představit, jak se Vám bude nějak zrychleně zabudovávat vápník do struktury kostí..
Ano. Déčko, pohyb a sluníčko, to je základ. Vápník je v pestré stravě. Raději než v tabletkách, tak mák, fíky, ořechy, dýň.semena, mandle, tvrdý sýr, tučné ryby, brokolice, kapusta, třešně, mořské řasy, melouny, salát, špenát..
Sojové výrobky zas obsahují fytoestrogeny. To pokud jste žena při nebo po menopauze.
Vše v potravinách raději, než v tabletách proto, že obsahují více prvků a vitamínů, které se vzájemně podporují při vstřebávání. Dobré je mít v pořádku střevo, tak ho podpořit kvašenou stravou - kys.zelí, kefír..a neposílat mu moc sladkostí a bílé mouky.
D vitamin se tvoří aktivací provitaminu D slunečním zářením. Jen ten dokáže usadit vápník do kostí..
Pohyb je ale nutný, zvlášť při braní tablet vápníku. Krev ho zanese tam, kde má kost zpevnit. Pokud jen ležíte, či sedíte, vápník nejde do kostí, ale koluje v cévách a zhoršuje jejich průchodnost .
Srdečně děkuji za Vaše rady, kterými se z větší části řídím. Užívám vit. D, též vit.K2, slunci se nevyhýbám, stravuji se poměrně zdravě, chodím na procházky, cvičím jógu. Přesto se stav horší, což bych chtěla zabrzdit. Na podzim jdu na kontrolu a doufám, že se tomutu přípravku vyhnu.
Zdravím a děkuji za Vaši informaci. Jste jediná, která má zkušeností z užívání tohoto léku. Zajímalo by mne zda jste zaznamenala nějaké zdravotní problémy v této souvislosti či nežádoucí účinky. V letáku i na netu je jich vyjmenováno hodně, z čehož mám obavy. Děkuji předem za bližší info a přeji vše dobré.
Ja mám za sebou škaredú trieštivú otvorenú zlomeninu predkolenia, ktorá si vyžiadala 3 operácie a tiež zlomeninu zápästia 2x operovanú. Mám 53 rokov. Lekárka ma upozornila na možnosť ďalších zmlomením, najmä stavcov chrbtice, a to aj pri nejakom bežnom pohybe, čo po mojich nepríjemných skúsenostiach už považujem za vážnu vec. Mám strach z tej liečby, hoci viem, že mi má pomôcť, trápia ma tie nežiadúce účinky. Som z toho psychicky celkom dolu..
To máte smůlu se zlomeninami. Tyhle léky fungují jen na osteoporozu žen v rámci hormonálních změn, ale podle toho, co jsem četla, je léčba efektivní, nejenže zastaví osteoporozu, ale i napraví změny v kostech. Takže když trpíte na zlomeniny už nyní, třeba to bude mít pro vás smysl. Já mám zlomený obratel už dlouho a potíže jsem neměla, takže jsem na to kašlala. Teď mi úlomek kosti tlačí na kořen nervu a je to horší než ischias, takže už se asi bránit těm injekcím nebudu. Ale je to dilema...
Ďakujem Vám, že ste reagovali na moje príspevky. Aj to poteší. Veľa šťastia Vám prajem, určite to treba riešiť. Viem, čo znamená byť imobilný a odkázaný na pomoc druhých a toto už nechcem zažiť. Je to záťaž aj na postihnutého človeka aj na jeho blízkych... a tiež na psychiku všetkých, ktorých sa to týka. Iva
Také mi byla doporučena tato injekce a tak jsem souhlasila, nic jsem za ní neplatila a když jsem přišla po půl roce na druhou, tak byl už doplatek 200.- to by mi tak nevadilo,ale teprve pak jsem si přečetla příbalový leták a zděsila jsem se a hned mi bylo jasné proč mi tak začaly bolet dolní končetiny a že můžou dokonce vypadat zuby a když půjdu trhat zub, a to jen v krajním případě a ihned nasadit antibiotika , je to nebezpečné,může vzniknou nekroza, jak jsem se dočetla v letáku a tak jsem dostala strach. Může někdo poradit, zda byl trhat zuby?
Dobrý deň.
Po prvej injekcii som nemala žiadne vedľajšie príznaky.Dnes som 10 dní po podaní druhej injekcie a je mi hrozne.Po podaní druhej dávky začali príznaky,ktoré dnes už neviem znášať.Ukrutné bolesti kostí,kĺbov,bolesť stehien,svalov,krče na nohách, bolesti brucha,pocit na vracanie a celkovo ubolená.Dnes som kontaktovala lekára,pravdepodobne mi klesol Vápnik v kostiach.Tak zajtra iden na odber. Bez analgetík t
Dobrý den, je mi 70 let . V březnu 2022 jsem dostala injekci Prolia 60. Již po 3 nědělích mě začaly bolet nohy. Taková zvláštní bolest. Za další týden jsem se osypala exzémem na břiše. Již mi to bylo divné , tak jsem si internetu našla leták a bylo mi to jasné . Moje problémy jsou tam uvedené. Bolesti mě trvají již půl roku. Lékař mi řekl, že když nechci takovou léčbu, že mohu rovnou chodit k obvodnímu lékaři. A také mi řekl , že jsem labilní a že nemám číst letáky. Když navštívím jiné lékaře, tak mi každý řekne, že mám na takové bolesti léta. A já se bráním, že než mi dali injekci jsem byla absolutně v pohodě. Asi jsem jedna z těch deseti, co má problémy. Někdo problémy nemá žádné. Nevíte, kdo by mi pomohl, poradil, co mám dělat, abych to z těla dostrala ven a bylo mi zase dobře. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.