Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náplň práce

Od: maya* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím poraďte. Jsem zaměstnaná ve fy, kde jsou dva majitelé. Tito zaměstnávají nás - na této pobočce čtyři zaměstnance a z toho je vedoucí, který si myslí, že my ženy jsme služky a budeme po něm umývat hrnky od kávy jeho i jeho kámošů, co za ním chodí dvakrát denně na kavu a při dotazu jestli můžu čekat vyšší ohodnocení říká, že mám sloužit. Nedostala jsem pracovní náplň, ani to z mojí práce navyplývá. Takže hrnky umývat nebudu a ani se žádné jiné práci nevyhýbám a dělám co můžu. Asi to nevydržím. Ale člověk vydrží víc jak si myslí : ), že. Tak, prosím poraďte co s tím.

Děkuji moc

maja

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

6x

Napíšu pouze svůj názor, se kterým pravděpodobně spousta lidí nebude souhlasit.

Za prvé za Vámi řečenou "výplatu" bych asi ani nevstával, přemýšlím o Vaší pracovní odbornosti.

Za druhé, co se týká toho kafe, můj hrnek většinou myjí moji služebně mladší kolegové. A rádi, protože já to kafe kupuji a vlastně nesmyslně zajišťuji i cukr, přesto že sám nesladím.

doplněno 15.06.10 21:54:

Ještě bych doplnil, že mám rozumného šéfa, kterého si fakt vážím. Vůbec mu nezávidím že je třeba týden na horách či někde jinde, když já makám. On mi dává práci a peníze. A když odjede, tak na tu práci mám větší klid! ;)

P.S.: Šéfe Hrochu, jestli to čteš, tak mi to nevadí, jestli to nečteš, klidně Ti to někdy u piva zopakuji!

marenka*

Proč nesouhlasit? ;) Minimální mzda je 48,10. Za minimální mzdu je pořád lepší mýt hrnky od kafe, než tvrdě dřít někde na stavbě kolejí. Když přijde můj šéf, řekne si o kafe, tak položím práci a jdu dělat kafe. Nečekám, že by si ten hrnek umyl. A jestli přijde z oběda v restauraci a pak odejde třeba na golf, tak mi to je srdečně jedno. Nevím, ale nějak mě nikdy nenapadlo sledovat, co dělají moji nadřízení. U podřízených je to něco jiného.

radi*
hodnocení

1x

Když víte, že to vydržíte, tak nic :). Nebo běžte na lepší... a pokud možnost není, doporučuji si to vyříkat z očí do očí s rizikem, že za branami stojí další desítky na vaše místo no a nebo s nadějí, že si jednoznačně vyjasníte mantinely. Jinak vám nezbude, než držet pusu a krok... Zakládat odbory by asi nemělo smysl :)

8976*
hodnocení

1x

jaképak máte vzdělání - vysokou a vědeckou hodnost? děláte osobní asistentku nebo jste odborník např - ekonom,IT,technolog? nebo Vám jenom šlápl někdo na ego...připomínáte mi dceru od kolegyně která vystudovala Vš a v bance ji dali po nástupu zalepovat obálky a nebylo jí to echt - že brala plat za inženýra a zalepovala obálky - ona je práce kterou udělat někdo musí a je dobré si takového člověka vyzkoušet při jednoduchých blbákovinách než mu svěřím něco důležitého, ono se totiž hned při těch blbákovinách ukáže co je kdo zač za lempla a jestli není lepší se ho zbavit hned než se s ním otravovat potom - vpřed na pracák dámo...aktivační příplatek a hrabat listí na městě...

doplněno 15.06.10 19:58:

jo a jen tak na okraj - kolikáté máte zaměstnání? a věk?

jen proto - jaké máte předpoklady pro mytí těch hrnků - třeba máte navíc...?

marenka*

8976 vaše odpovědi mě baví. Jsou pravdivé, i když na někoho tvrdě řečené. Kolikrát jsem přemýšlela, co děláte. Máte bod. *hej**palec*

K tazatelce.. opravdu je hodně důležité, co máte za pozici v zaměstnání?

maya*
hodnocení

věřtě, že nepřeháním. nemám mimořádné vzdělání taky jsem jenom člověk. je pravda, že jem pracovala v úplě jiném oboru v jiném podniku 10 roků, a předtím 15, a teď mám na hodinu 49 korun tzn o polovinu míň jak před krizí, ale když někdo každý den půl dne nic nedělá, tak to mi nejde nějak do hlavy. tak dík. čekala jsem, že se všichni do mne obují : ))

malvinka*

*smich*Třeba by časem mohla získat certifikát na mytí lžiček od kávy.

doplněno 15.06.10 20:22:

Asi jsem pomalejší, nějak jsem nepochopila proč Vám vadí, že nadřízený dle Vás ,,nic nedělá,,?

doplněno 15.06.10 20:23:

On krizi nenastavil.*nevi*

jozinec
hodnocení

0x

Mě je úplně jedno, když pomývám svůj hrnek, jestli spláchnu ještě další tři a dám je do odkapávače. U nás v práci to je normální a klidně to dělá i finanční ředitelka. Pokud vám to vaše mimořádné vzdělání a pracovní zařazení nedovoluje, pak zvažte, zda vám jinde nebude lépe.

maya*
hodnocení

Kdyby to bylo vzájemné nevadí, ale: podej telefon, podej kalkulačku, postav vodu... to už je dost. Není to na odbory, ale on se chová jako by byl jenom on. Naše hrnky by nikdy neumyl. a není to jenom o nich...

hodnocení

0x

Nedostala jsem pracovni napln, ani to z me prace nevypliva...

takze ste prisla do firmy, oni se na vas koukli a rekli bereme Vas. Je jedno co budete delat, ale od nas mate penize jisty.

Co tam proboha teda v Te praci delate? Co mate napsane ve smlouve? Musela ste prece nastupovat za urcitym ucelem. Na urcitou pozici. To se tam celej den stourate v nose a drbete na zadku?

Pokud ste tam jako sekretarka nebo podobna podrztaska, tak se nedivte, ze delate to, co delate.

Pokud tam mate nejakou konkretni svoji praci, tak se ji venujte a kaslete na nejake vareni kafe a myti hrnku.

Pokud tam nemate zadnou praci a oni Vas prijali jen tak, ja nevim proc, tak budte rada, ze ste alespon placena ( i kdyz ne buhvi jak dobre) a tech par hrnku umyjte.

honziik*
hodnocení

0x

Jsem zdesen, kdyz vidim nektere odpovedi na Vasi otazku. Tolik ceskych uzivatelu internetu, kteri nemaji v 21. stoleti prazadne pravni vedomi - to je smutne.

Prosim vubec si tech zabednencu nevsimejte. Vase nevole obsluhovat kolegy na pracovisti (obzvlast pokud jeste z cele situace vyplyva, ze jde o ryzi sexismus) je naprosto v poradku a vubec neni treba se zabyvat Vasim vzdelanim ci pracovnim zarazenim. V zadnem pripade nejste snob, prilis dobra na spinavou praci apod.

Pokud jde o zajistovani pracovniho obcerstveni (napr. v ramci pohosteni navstev), pak zde je situace jina a mohla byste mit povinnost pohosteni realizovat (a tedy myt nadobi i za kolegy) v pripade, ze toto vyplyva z Vasi pracovni naplne.

hodnocení

0x

ahoy,

bud rada, ze mas praci a nestezuj si, nenuti te soulo.it ani nic podobneho ze.

pokud se ti tam nelibi poklizet nadobi a varit kafe, tak urcite najdes spoustu lepsi prace kolem.

do zivotopisu si pripis ze umis varit kafe, to ted frci;)

odkud ze to jsi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]