Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kousnutí klíštětem

Od: klarra odpovědí: 7 změna:
Ahoj potřebovala bych pomoc... Cca před dvěma dny jsem si našla klíště jeden den staré. Hned jak jsem si to vyndala desinfikovala atd... Samozřejmě jako vždy když mám klíště tak mam i teď pupínek ale zvláštní na tom je že tam mám černou tečku. Nevěděli byste co to je fotku nechci přidávat jelikož je to na intimním místě. Děkuji předem za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Možná tam zůstala kusadla nebo je to mikrostroupek/?/ Dala bych na to náplast s mastí na infekce v kůži Betadine nebo Propolisovou. Pokud máte doma Framykoin, tak po 4 dni bez pauzy mazat. Tělo vyloučí časem třísku, tak i toho by se mělo zbavit.

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud v ráně zůstane jen kousek klíštěte,infekce encefalitidou či boreliozou už nehrozí,mohlo by jít pouze o místní zánět.Ten se potlačí potíráním ajatinem,či jodizolem.také kysličníkem.(H2O2)

JABRAKA

hodnocení

0x

Zdravím. Možná jste klíště přetrhla a zůstala Vám tam hlavička.

cutora
hodnocení

0x

Použijte silnou lupu.

Byla jsem letos dvakrát s tímto prevítem u lékaře a jednou také zůstalo něco, lékař /pohotovost/ vyoperoval.

hm*
hodnocení

0x

Fotka by asi stejně k ničemu nebyla. Jak napsala *cutora*, použij lupu.

hodnocení

0x

Jak vyndala?

beri
hodnocení

0x

Stalo se mi to také a jelikož se hrozně bojím klíšťat, šla jsem s tím utrženým klíštětem k doktorce. Ta namočila tamponek, namydlila a krouživým pohybem zbytek odstranila. Ještě ošetřila a vzali mi krev na borelie. Říkala, že tímto způsobem se klíště i celé dobře odstraní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]