Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní a socialní - přeřusné studium

Od: pavel45 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, je mi 18 let a v březnu tohoto roku jsem přerušil vzdělaní na Střední škole s tím, že se v záři vrátím, ale doteď jsem vůbec neřešil zdravotní a sociální pojištění. Jak bych měl momentálně postupovat a na co bych se měl připravit? Vím řeším to brzo, jsem idiot. Všem děkuji za normální odpovědi, mějte pěkný den.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Socialní platit nemusíte.

Zdravotní- zajděte na svoji pojišťovnu a domluvte se na splacení dluhů, buď najednou, nebo ve splátkách,

zdravotní pro vás je 2052kč měsíčně Pozor: Na dluhu na zdravotním pojištění skáčou penále ve výši 0,05 % z dlužné částky za každý kalendářní den.

doplněno 14.07.21 04:02:

finance.cz/...

pavel45
hodnocení

Dobře, děkuji moc!

hodnocení

2x

Sociální (důchodové) nemají studenti započítavané od roku 2010, tj. doba studia se nepočítá pro účely důchodu. Můžete si platit dobrovolné důchodové pojištění přibližně 2500kč.

Zdravotní si hradit nemusíte, pokud se registrujete na úřadu práce. Zdravotní byste měl zajištěné státem. Evidence na ÚP se musí nahlásit na zdrav. pojišťovně.

Stačí se zaevidovat 31. 7. a měsíc červenec máte vyřešen (stačí být alespoň 1 den v měsíci na ÚP).

Březen platit nebudete, byl jste ještě studentem.

Platíte duben květen a červen.

30 .7. - pátek (31. 7. sobota)

Ještě lépe pondělí nebo středa = úřední dny.

pavel45
14.07.21 21:14
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]