Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovský příspěvek-dovolená

Od: miamia* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, 7.6 mi skončila mateřská a nastoupila jsem na dovolenou, zajímá mě jestli po dobu dovolené budu pobírat rodičovský příspěvek nebo až mi dovolená skončí.

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

o rodičovský příspěvek si požádejte klidně hned, že čerpáte dovolenou na jeho výlatu vliv nemá. k žádosti se přikládá potvrzení o výši vyplacené peněžité pomoci v mateřství a RP pak dostanete pokrácený o PPM. tedy příklad: RP je 7.600, na PPM jste dostala třeba 3.500, RP vám bude vyplacený ve výši 4.100 Kč. výše náhrady mzdy za dovolenou na výši RP vliv nemá.

miamia*
hodnocení

tak teď teda nechápu to pokrácení,o PR jsem si zažádala už po porodu a dokládala jsem výši PPM.PPM jsem dostávala 7600, a PR jsem žádala na 3 roky, tak kolik bych teda měla dostat

jej, o RP jste žádala už po porodu? to jste rychlík :o)

prostě ten první měsíc dostanete RP v takové výši, aby doplatek RP + vyplacená PPM daly dohromady 7.600 Kč. Nevím, kolik vám PPM za těch pár dní dělá. Baj oko to může být 1.800 PPM, k tomu by tedy bylo 5.800 RP. od dalšího měsíce už budete mít RP v běžné výši 7.600.

miamia*
hodnocení

Teď už to chápu děkuju moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]