Nejste přihlášen/a.
Nedávno mi známá na potlačení zánětu v těle doporučila oregánové kapky. Je to celkem drahé, malá lahvička kolem 300, objednala jsem si ji v lékárně, tam mi řekli, že je to hlavně na posílení imunity. Zkuste se na to podívat.
Potravinová alergii opar nezpůsobuje.
Jakmile se jednou nakazíte, infekce tělo nikdy neopustí. Opar se znovu vrací a projevuje, pokud ho něco aktivuje. Recidivu oparu v důsledku HSV může způsobit mnoho faktorů. Většinou je na vině oslabená imunita, horečka, menstruace, stresnebo dokonce pobyt na slunci. Protože se opar často objevuje na vnější straně úst, nesouvisí se zánětem dásní, i když lidé s HIV nebo jiným typem imunitní nedostatečnosti jsou vystaveni zvýšenému riziku zánětu dásní a dalších infekčních onemocnění.
Celoživotně trpím na opary. Pokud se mi ho podaří chytit hned jak začne svědit a ještě není nalitý, potřu ho silnou vrstvou zubní pasty - ne gelem. Nechám co nejdéle a neudělá se. Pokud ho nechytnu včas, tak každou chvíli vysušuji Alpou. Předražené mastičky a náplasti mají v podstatě stejný účinek, jako ta Alpa.
Virus herpes simplex mají v sobě skrytý skoro všichni. Jsou lidé, kteří na opary trpí. Ti při oslabení čímkoliv - fyziká .či psychická zátěž, prochladnutí, nějaká infekce, horečka, Uv záření, menses, chronická nemoc /i diabetes/ i zatím skrytá, mizerná strava, stáří, možná i alergická reakce. Uvedené nejsou původcem, ale podmínkou, za kterých se opar objeví. Jsou lidé, kteří tento virus zvládají celoživotně, čili na opary netrpí, i když s člověkem, který má opar žijí, takže se po něm napijí i s ním líbají...
Pomáhá mít ve stravě mít dostatek Zn, vit.C, B vitaminů, jíst křen, česnek, řeřichu zahradní, brokolici, kvůli flavonidům třešně, zelený čaj, jasmínový čaj, jablka, Mazat šalvějovou tinkturou, medem. Stravu spíš středomořskou s omezením nevhod. průmyslově vyrobených potravin i cukru, mléka, mouky, arašídů...
Zkusit třeba Dračí krev, Vironal,...
Tak mě se rty po některých potravinách osipou aleto není vyloženě opar i když je to dost podobné. Většinou do druhého dne zmyzí.
To znám u ostrých jídel, tropického ovoce, ananasu, citrusů, plísň. sýrů, některých chipsů, ovoc.šťáv, čerstvého ovoc.koláče, často po smaženém, zákuscích s kávou a alkoholem, ořechů, buráků...Většinou to jsou kombinace takových potravin.
Koutky se projeví při zatížení dvanáctníku, horní ret - žaludek, dolní ret - tlusté střevo
Radím C2H5OH: Přitisknout na opar vatičku s lékařským lihem, v nouzi klidně i denaturák. Opar "se zatáhne", je to spíš jen dezifekce místa. Nemazat! Mazat lze "kouty", a to borovou mastí (3% H3BO3, antiseptikum), ale ta se zdá být (nově) zakázaná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.