Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starobní důchod

Od: duchodkyne odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.

Mám dotaz: v listopadu 2020 mě byl přiznán starobní důchod za celoživotní práci. Nárok na důchod byl v únoru 2021,skutečně jsem pracovala do konce května 2021. Při sepisování žádosti v listopadu mě bylo řečeno,že až skončím práci, mohu požádat o dopočítání odpracovaného času a tím zvýšení penze. Je dopočítání možné?

Děkuji za odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
ANO, dopočítává se za každých odpracovaných 90 dnů... nějaké procento...dejte si udělat přepočet; ale možná někdo ví více. Pokud se nemyslím, letos od nového roku se zase důchod počítá"trochu" jinak... záleží, co pro vás bude lepší, jestli loňský důchod a valorizace, nebo nově
doplněno 12.07.21 15:26: nemyslím = nemýlím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]