Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázku - mám vytvořený svůj web na určité téma, píšu tam blog a dávám různé příspěvky. Napadlo mě, že bych chtěla napsat ebook a následně ho na webu vystavit jako produkt na prodej a později bych přidala i jiné produkty, které by byly tématické k obsahu, který tvořím na webu. Zajímalo by mě ale, zda je možné takto prodávat i bez živnosti (ze začátku) - nevím, jestli by se to chytilo nebo kolik by se prodalo. Jde mi hlavně o to, že zrovna nemám práci a jsem na ÚP, takže kdybych si teď založila živnost, nejspíš bych si musela platit sociální a zdravotní sama a s podporou také nevím, jak by to bylo. A také se mi to moc nechce s nimi na tom ÚP řešit, kdybych tam nebyla a měla práci, tak si živnost normálně založím a prostě bych viděla, jak by to šlo, ale takhle nevím. Lze prodávat přes eshop i bez živnosti?
Děkuji za odpovědi.
To je správný názor. Podnikatel přece musí být připravený příjmout přiměřené riziko. Pravděpodobnost, že to někdo udá a bude to někdo řešit, je naprosto zanedbatelná. Pouhým zveřejněním nabídky se žádný zákon neporuší. Když se to rozjede a příjem bude nad §10/3a, tak se prostě podá DaP a založí živnost. Není třeba stahovat kalhoty. Brod je ještě daleko.
Opakavaná činnost za účelem zisku vždy podléhá žřízení ŽO. U opakované činnosti neexistuje žádn ýnedanitelný limit.
Maminy prodávají použité osobní věci, to se tazatelky netýká. Navíc maminy oblečení po dětech neprodávají za účelem zisku. Nikdo přece nezaplatí za obnošené věci více jak pořizovací cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.