Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karlův most a vandalismus

Od: jp odpovědí: 15 změna:

Promiňte, ale nechápu, reaguji na vandalismus na Karlově mostě. Naše jedna z nejvýznamnějších památek není sledována 24hod. denně kamerami? Jak může vandal stihnout most počmárat, zdrhnout a nebýt chycen při činu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Něco za něco. Půl národa řve, že nikdo nemá právo je sledovat, jen vylezou z baráku, jak se škrábou na prdeli. Půl národa řve, jak je možný, že někdo odhodil papír před jejich domem, jak je možný, že se nedá dohledat, kdo to byl. Smutný na tom je, že tyhle dvě skupiny se prolínají, podle toho, koho a jaký problém se zrovna týká.

K technické stránce věci: Jediný způsob, jak to uhlídat je svěřit sledování umělé inteligenci.

donpapa
hodnocení

2x
1. Nejvýznamnějších památek je v Praze desítky, možná i stovky.
2. Policistů i kamer je omezený počet.
3. Nástřik trvá pár sekund. Sledovat každou osobu je nereálné.
4. Pokud někdo začne zdrhat, dá se předpokládat, že před pronásledovatelem bude mít náskok. Pokud se mu podaří náskok udržet nebo zvýšit (záleží např. na fyzické kondici, znalosti prostředí, štěstí) je pravděpodobné, že zdrhne.

hodnocení

2x
Karlův most střeží rovnou 25 různých kamer. A další stovky jsou po celé Praze na jiných místech. Není však v lidských silách sledovat všechny kamery najednou. Ale jejich záznamy se potom dají využít k hledání pachatele. Včera policie zveřejnila jeden záznam, kde byli pachatelé zřetelně viditelní (jistě mají i záznam přímo z mostu při činu, ale ten by moc nepomohl při hledání pachatelů, protože jim tam asi nebyli vidět tak dobře). A ještě ten den se pachatel radši přišel přiznat. Nebýt záznamu a toho, že by ho někdo mohl poznat, asi by mu to prošlo.

hodnocení

0x

Mě spíše zaráží, jaký póvl dnes někam "cestuje", když je mu všechno takříkajíc u pr... Má to dělat bordel doma, ne? Před pár lety jsme byli na pár dní v Praze a ačkoliv tam jezdíme často, tak mi nedošlo, že je to přes víkend. No, v sobotu večer na Karlově mostě - minimálně 60%, co tam šlo, tak vůbec nezajímalo, kde jsou, prostě jen žvanili, čuměli do mobilů, hulákali jen tak z plezýru... napřed jsem kroutila hlavou, pak mi bylo smutně. Tato degradace cestování smete všechny.

To vše v případě, že to vůbec byli cizinci, což zatím potvrzeno nebylo :)

No, tak jsou to naši ko...

donpapa
Věřte, že věděli, kde jsou. No přece v Praze. A navíc na mostě, který spojuje dva břehy řeky, což je hlavní důvod jeho existence. Těžko nařídit, aby při této (pro vàs) slavnostní události mlčeli a nekontrolovali právě udělané fotografie, případně nehledali v mobilu nejbližší michelinskou restauraci.
A je ti jasný, že Praha má své obyvatele ;) a pokud někde budeš chodit třeba od mala tak budeš tam po tisící zírat jako poprvé? Taky žiju ve městě kde jsou památky a kde cizinci a jiní z ČR fotí všechno možné, ale pro mě je to třeba jen další cesta do práce, za kamarády...
Mě zaráží tvůj způsob uvažování ;)
Vandalismus je samozřejmě něco jiného a to správné není...

mojejmeno
hodnocení

0x
Spíše nechápu proč na tohle není nějaký bonusový trest. Jako ničit památku je moc, kdyby posprejovali obyčejný dum, tak stačí zaplatit škodu, ale na památku by měl byt vyšší trest.

Ona ta náhrada škody bude u památky výrazně vyšší, než u obyčejného domu.

fram

Dvěma Němcům, kteří v létě 2019 posprejovali jeden z pilířů mostu, soud za to uložil roční podmínku, stotisícový peněžitý trest a vyhoštění na pět let. Současní pachatelé jsou prý mladiství, jak ti se dají potrestat?

Mně osobně chybí angažovanost kolejdoucích: Když něco ničit viděli, tak za límec a na policii s nimi pachateli. Západní sousedi by to udělali, ne? Doma, tedy.

jm
Zkuste chytit bandu výrostků... A přežít

nox®
hodnocení

0x

Že někdo ničí památky mě vůbec nepřekvapuje, lidé jsou rúzné, ale fascinovala mě práce restaurátora. Za to by měl být někdo také zodpovědný. novinky.cz/...

asd1
hodnocení

0x

Kamery tam jsou, ale přijde borec, během minuty nastříká hafo pí...in a zdrhne. = museli by tam na místě být aspoň dva policajti na každý straně mostu. Furt. A i tak tam přijede na lodi postříká pilíř a odpluje.. = Na celou Prahu by ti nestačila ani armáda a reálně to ohlídat moc nejde.

Restaurátor s ohledem na to jak to posledně borec ilegálně sundal přes noc, tak je to dost komedie. Spíš tragédie, jak kvalitou tak cenou. Ředidlem se to spíš nacucá do šutru ještě víc... Fakt je, že barva z šutru jde dost blbě.

Spíš ty nabarvený šutry, starosta to drbe růčo.. Tam do chce donést 3F centrálu a velkou vapku. Hasiči si můžou udělat cvičení, našla by se i spousta dobrovolníků, mohli by to tam dotáhnout místo lezení na rypadlo *smich* Dobrý na to jsou nosítka s kolečkem (má HS)

hodnocení

0x

@fram - Současní pachatelé jsou prý mladiství, jak ti se dají potrestat?
Podle

z. č. 218/2003 Sb. zákon o soudnictví ve věcech mládeže

§ 10 Druhy opatření

(1) Mladistvému lze uložit pouze tato opatření:

a) výchovná opatření,

b) ochranná opatření a

c) trestní opatření.

Podrobně viz § 16 a násl. cit. zákona.

Plus samozřejmě náhrada škody - ale to není trest.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]