Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehrazené školení?

Od: tommy* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
chtěl jsem nastoupit na brigádu, avšak jsem se dozvěděl ("automatická odpověď" mi sdělila), že se musím zúčastnit školení, které je nehrazené (jsou dvě školení), protože prý spoustu věcí mohu projít formou samostudia.
Jak to mám tedy chápat? Že si ho mám zaplatit z vlastních peněz nebo to, že se mi to školení nezapočte do výplaty?
Děkuji mnohokrát.. :)
(ptám se pro to, že jsem vždy byl na školení, které bylo hrazeno)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Toto řeší zákoník práce § 230 takto viz:

(2) Zaměstnanec je povinen prohlubovat si svoji kvalifikaci k výkonu sjednané práce. Zaměstnavatel je oprávněn uložit zaměstnanci účast na školení a studiu, nebo jiných formách přípravy k prohloubení jeho kvalifikace, popřípadě na zaměstnanci požadovat, aby prohlubování kvalifikace absolvoval i u jiné právnické nebo fyzické osoby.

(3) Účast na školení nebo jiných formách přípravy anebo studiu za účelem prohloubení kvalifikace se považuje za výkon práce, za který přísluší zaměstnanci mzda nebo plat.

(4) Náklady vynaložené na prohlubování kvalifikace je povinen hradit zaměstnavatel. Požaduje-li zaměstnanec, aby mohl absolvovat prohlubování kvalifikace ve finančně náročnější formě, může se na nákladech prohlubování kvalifikace podílet. Ustanovení odstavce 3 tím však není dotčeno.

hodnocení

0x
Musíte se předem zeptat u té firmy, ať se pak nemusíte hádat. Ale dá se předpokládat, že školení je zdarma a firma chce ušetřit za mzdu. Školení je totiž u normální firmy placené, jako práce. S jejich přístupem bych se obával i dalších snah o oškubání platu.Firmy jsou vynalézavé...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]