Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se ubránit psovi?

Od: bauerlukin® odpovědí: 12 změna:

Dobý den, četl jsem něco o bojových uměních, studoval je, ale došlo mi, že ne jen lidé občas potřebujíá zneškodnit. Poraďte mi jak například zneškodnit agresivního psa, nebo jak se mu bránit? Díky předem za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Víte, ono je to složité. Něco se naučíte na cvičáku, ale když taková situace nečekaně nastanme, člověk většinou ztuhne a pak panikaří. Já jsem se psy chodila na cvičák a tam jsem se naučila nebát se a nepanikařit, což se mi vyplatilo. Vím a bez přemýšlení udělám: nestarám se o svého psa, ale napadnu útočníka. Za ocas, za cokoliv a odhodím. Když byste bránil svého psa, ještě ho ůtočníkovi podržíte, většinou odhalíte břicho. *ee* Podařilo se mi to mimo cvičák 2x, když velký pes napadl mou malou. Kříženec rotvajlera snad s jozefčíkem, taková šílená vztekloun to byla. Bubu a pak Dorka se schovala za mě a když běžela ta potfora kolem, chytla jsem ji za kůži na krku a za ocas a v té adrenalinové bouři jsem měla strašnou sílu, odhodila jsem ji hodně daleko. Byla jsem zpocená a měla jsem mokré gaťky, jak jsem si čurla. *smich2* Podruhé jsem chytla za ocas a také odhodila, nebyla to tak vypjatá situace, pes byl bez pána a to je mnohem bázlivější *alene* Je všelijakých rad plno, třeba paralyzér. Soused má takový, co se tváří jako mobil. Jiný mužský nosí sebou ševcovské šídlo. Fakt, nekecám. Já jsem si koupila maličkou krabičku, osobní alarm, který dovede řvát neuvěřitelně silně. Napřáhnout ho proti psovi, věřím, že ho trefí šlak. Ale neměla jsem potřebu použít ho.

Vyzkoušejte: Když potkáte psa, který je napjatý, hlava, uši, ocas nahoru, rovné nohy, řekněte tichým a hlubokým hlasem " Ahój, kam jdeš? Počural jsi všechno? Kde máš pána?" Uvidíte, co se stane. během zlomku vteřiny se pes změní. Uvolní se, zavrtí ocasem. Kamarád!

*smich* extrémní babka, zahodila rotvíka... Ale určitě lepší rada, než jako netrénovaný použít taktiku SAS, karate úder a prsty do očí... Mi zatím vždy stačilo na cizího psa zařvat "běž - domů". Pes pozná, že se ho nebojím a zabalí to, tedy většinou. Na cvičeného zabijáka jsem ještě nenarazil...

hodnocení

4x

Na YouTube je několik videí.

hodnocení

2x
Je taková rada na vesnické psy, sehnout se a dělat, že Sbírám kámen

fram
hodnocení

1x

Metoda "Pejšku pošem" (pejsku pojď sem) - u nás se vyrůstalo se psem:

Má blízká osoba se zúčastnila onoho listpadového dne (17.11.1989) pochodu studentů (jako pedagog) ubírajícího se z Albertova na Národní třídu. Šla spíše pozadu a "už byli puštění psi" - rozuměj policejní vlčáci. Když k blízké osobě vlčák přiběhl, zůstala stát a pronesla přívětivě ve velmi mírném předklonu: "pejšku pošem" - vlčák odběhl.

Všeobecnější by bylo "kde máš páníčka?" a tak podobně dát s pejskařskou latinou řeč. Překvapený pes.

ordoabchao
hodnocení

0x

V jednom manuálu SAS (britské zvláštní jednotky) byla popsána metoda, která vyžadovala připravit si nějaký silnější kus hadru, ten oběma rukama nastavit psovi, aby se do něj zakousl, pak mu ho omotat kolem tlamy, sevřít psa nohama a otočením rukou mu zlomit vaz.

Jinak úder do čumáku psa minimálně rozhodí, pak karate úder do krku nebo prsty do očí (to i když se již zakousl). Záleží na rychlosti a přesnosti.

bobik

Spousta psů se hadru vyhne a půjde instinktivně po krku, slabinách a břichu pokud se k nim dostanou. Jinak jdou po končetinách. Zkoušet se trefit psovi do čumáku je taky blbost. Při rychlosti a reflexech bojového psa, se s velkou pravděpodobností minete a přijdete o ruku.

ordoabchao

Pokud na vás někdo poštve bojového psa, je to velmi nestandardní situace. Otázka se týkala běžného, byť agresivnějšího psa.

Ordobchao-co je to bojový pes?

bbbb
Bojovy pes neexistuje jsou pouze ruzne rasy ruzne povahy a urovne treninku psa.Vzdy vsak za chovani psa je zodpovedny majitel.
ordoabchao

Tady je seznam 30 plemen cvičených pro boj: psiakocky.cz/...

V současnosti jsou to plemena s policejním či vojenským výcvikem. I ta zmíněná SAS tyto psy používá.

Tak stejně si pletete pojmy s dojmy. není bojový pes ale pes vycvičený k boji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]